Hyppää sisältöön

Ensimmäiset Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatit  Järvenpäälle, Punkalaitumelle ja Sastamalalle

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. on myöntänyt XXII liittokokouksessaan 23.11.2019 kaikkien aikojen ensimmäiset Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatit Järvenpäälle, Punkalaitumelle sekä Sastamalalle.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia. Se voidaan myöntää kerralla myös useammalle kunnalle, jotka täyttävät myöntämiseen vaaditut kriteerit.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa erinomaisen perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti. 

–On ilo jakaa tunnustusta kunnille, jotka ovat tehneet esimerkillistä työtä nuorten osallisuuden edistämiseksi. Toivon, että pian koko Suomen kuntakenttä ottaa mallia näistä kunnista ja takaa nuorisovaltuustoilleen samanlaiset toimintaedellytykset, Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtaja Sami Salminen kommentoi.

Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 1.1.2020–31.12.2021. Seuraava sertifikaattihaku aukeaa keväällä 2020.

Lisätietoja antaa:

Sami Salminen
puheenjohtaja 
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry.

sami.salminen@nuva.fi
puh. 044 777 0561