Hyppää sisältöön

Tapahtumat

Tältä sivulta löydät tulevat tapahtumat ja lyhyet esittelyt vuosittain toistuvista nuorille suunnatuista tapahtumistamme.

Aktiivipäivät ABC & HC 

Aktiivipäivät ABC & HC on viikonlopun mittainen tapahtuma, joka kokoaa yhteen nuorisovaltuutettuja ympäri Suomen. Aktiivipäivillä osallistujat saavat vinkkejä vaikuttamiseen omassa nuorisovaltuustosaan sekä oppivat uutta. Aktiivipäivät järjestetään kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. Tapahtuman sijainti vaihtelee eri puolilla Suomea.

ABC-koulutus on suunnattu uusille ja aloittaville nuorisovaltuutetuille. Koulutuksessa nuorisovaltuutetut oppivat nuorisovaltuustotoiminnan ja vaikuttamistyön perusteet sekä kuulevat hyviä nuva-käytänteitä eri puolilta Suomea. 

HC-koulutus on suunnattu kokeneemmille nuorisovaltuutetuille, jotka ovat olleet mukana  nuorisovaltuustotoiminnassa jo jonkin aikaa. Koulutuksessa osallistujat syventävät vaikuttamisosaamistaan nuorisovaltuustossa ja kunnassa.

Aktiivipäivät PRO

Aktiivipäivät PRO on tarkoitettu ensisijaisesti kokeneille nuorisovaltuutetuille, jotka ovat osallistuneet aiemmin Aktiivipäivät HC:lle. Aktiivipäivät PRO järjestetään kerran vuodessa kahdessa osassa: kahtena eri arkipäivänä. Tapahtuman aikana osallistujat tutustuvat tapahtuman teemaan ja tapaavat päättäjiä ja vaikuttajia.

Huipputapaaminen

Huippis eli Nuorten Vaikuttajien Huipputapaaminen on kerran vuodessa järjestettävä tapahtuma, jossa nuorisovaltuutetut pääsevät keskustelemaan ajankohtaisista, nuoria kiinnostavista poliittisista kysymyksistä. Tapahtuman keskustelujen tulokset toimitetaan päättäjille. Tapahtuma toteutetaan usein yhteistyössä jonkin ministeriön kanssa, jolloin osallistujat pääsevät vaikuttamaan suoraan ministeriön valmistelutyöhön. Jokainen manner-Suomen nuorisovaltuusto saa kutsun yhden arkipäivän mittaiseen tapahtumaan. 

Liittokokous

Liittokokous eli Liittari on Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton vuosikokous, jossa yhdistyksen jäsenet pääsevät vaikuttamaan järjestön toimintaan. Liittokokouksessa jäsenet hyväksyvät muun muassa seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja äänestävät, ketkä johtavat liittoa liittohallituksessa. Liittokokous kestää yhden viikonlopun.

Turvallisemman tilan periaatteet

Turvallisemman tilan periaatteet koskevat kaikkia Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton tapahtumia ja toimintaa. Periaatteiden tavoitteena on luoda tunnelma, joka mahdollistaa tapahtumaan osallistumisen, muiden kanssa kommunikoinnin ja yleisen oleskelun ilman paineita.

Tulevat tapahtumat