Hyppää sisältöön

Vaikuttamisesta ja maailmanmestaruudesta

Suomi voitti viime kuussa, 26.5.2019, kolmannen jääkiekon maailmanmestaruutensa. Joukkueessa oli paljon nuoria, jopa 18-vuotiaita tulokkaita. Samana päivänä järjestettiin myös europarlamenttivaalit, jotka tuntuivat tosin jäävän hieman MM-kisahumun alle. Mielestäni on hienoa, että saan tehdä näin monen tunnerikkaan tapahtuman jälkimainingeissa blogia Nuorisovaltuustojen liiton sivuille.

Miten vaikuttaminen urheilumaailmassa voidaan nähdä osana nuorten laajempaa vaikuttamista?

Mielestäni oli hienoa nähdä nuorilta urheilulupauksilta uskoa itseensä ja minä uskon, että heidän toimintansa vaikuttaa muihinkin ihmisiin. Maailmanmestaruus tuo paljon aihetta iloon, mikä vaikuttaa ihmisten uskaltamiseen. Tämän uskalluksen taustalla on luottamus itseen ja muihin ihmisiin. Itseensä luottamalla pääsee pitkälle, jopa maailmanmestariksi 18-vuotiaana. Itseensä uskominen auttaa omiin tavoitteisiin pääsemisessä. Älkää aliarvioiko itseänne.

Joukkueessa korostui vahvasti me-henki, mikä näkyy meidänkin liitossamme. Pystymme puhaltamaan yhteen hiileen joukkueena, mikä takaa parhaimman lopputuloksen. Joukkueessamme on sama tavoite kaikilla jäsenillä, eli edesauttaa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja osallisuutta. Tämä helpottaa huomattavasti tavoitteidemme läpiviemistä myös tulevaisuudessa.

Urheilumiehenä nostan yhden sitaatin Nykäseltä: “Jokainen tsäänssi on mahdollisuus!”. Tämän tsäänssin näki esimerkiksi nuori brexit-meppi Alviina Alametsä (26), joka pääsee eurovaaleissa läpi, kunhan Britannia eroaa Euroopasta. Miksi on tärkeää, että nuoria ehdokkaita pääsee Euroopan parlamenttiin? Vastauksena annan, että meillä olisi enemmän nuorta näkökulmaa päättävissä pöydissä myös Euroopan tasolla.

Nyt on aika alkaa nauttia kesästä. Nuoret ovat juhlineet koulujen päätöksiä ja osa sai mukaansa päättötodistuksen. Samaan aikaan monella valtuutetulla alkaa kesätauko. Kesätauolla onkin näin kaksien vaalien jälkeen hyvä käydä tekemässä jotain mukavaa, mihin ei olisi normaalisti aikaa.

Muistakaa ta det lugnt ja eläkää kuin viimeistä kesäpäivää!

 

Tatu Alari

Kirjoittaja on strategisesta kehittämisestä vastaava liittohallituksen jäsen, joka aikoo viettää kesänsä turkulaiseen tapaan saaristossa veneillen.