Hyppää sisältöön

Nuorten on saatava vaikuttaa heitä koskevaan päätöksentekoon

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kehotti Maaseudun tulevaisuudessa kuntia harkitsemaan Islannin-mallin mukaisia kotiintuloaikoja suomalaisille nuorille. Saarikko toivoo, “että kuntapäättäjät kävisivät asiasta keskustelua. Valtuutettujen on kuitenkin turha päättää tästä, elleivät  vanhemmatkin sitoudu”

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton (myöhemmin Nuva ry) mielestä asia ei ole vain kuntapäättäjien ja vanhempien päätettävissä. Asian valmisteluun on otettava mukaan nuoret, koska heitä asia eniten koskettaa. “Tuntuu kummalliselta, että vielä 2020-luvun partaalla joudumme muistuttamaan päättäjiä nuorten oikeuksista vaikuttaa heitä ympäröivään yhteiskuntaan”, toteaa Nuva ry:n puheenjohtaja Sami Salminen

Nuva ry. vaatiikin kaikkia suomalaisia viranhaltijoita, jotka pohtivat kotiintuloaikoja ottamaan yhteyttä kuntansa nuorisovaltuustoon. Nuorten, vanhempien ja päättäjien yhteisillä neuvotteluilla saavutetaan kanta, joka on aidon demokraattinen ja takaa nuorten lakisääteiset oikeudet vaikuttaa itseään koskeviin päätöksiin.

“Nuva ry osallistuu mielellään keskusteluun yhdessä nuorisovaltuutettujen kanssa keinoista, joilla nuorten harrastamisen ja vapaa-ajan mahdollisuuksia parannetaan kunnissa, kunhan se käydään aidossa dialogissa, missä myös nuorten oikeus vaikuttaa asioihinsa huomioidaan”. Lisää Nuva ry:n puheenjohtaja Sami Salminen.

Lisätietoja

Sami Salminen
puheenjohtaja
sami.salminen@nuva.fi
+358 44 777 0561

Mikko Kymäläinen
vs. pääsihteeri
mikko.kymalainen@nuva.fi
+358 44 331 1194