Hyppää sisältöön

Nuva ry:n osallisuuskiertue nostaa esille nuoria koskevia osallisuuskysymyksiä

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry starttaa loppusyksystä osallisuuskiertueen. Kiertueen aikana järjestetään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa etätapahtumia eri aiheista, tavataan kunnallisia nuorisovaltuustoja sekä liiton piirijärjestöjä ja keskustellaan heidän kanssaan nuorten osallisuuden toteutumisesta paikallisesti sekä muista mahdollisista edunvalvontakysymyksistä.

Mikä on osallisuuskiertueen tarkoitus?

Osallisuuskiertueen tarkoituksena on nostaa keskusteluun nuoria koskevia kysymyksiä, kuten nuorten kohtaamia huolia ja murheita sekä tuoda nuorille esimerkkejä vaikuttamisen paikoista ja mahdollisuuksista. Kiertueella käsitellään ajankohtaisia nuoria koskevia aiheita, kuten vihapuhetta, nuorten äänestysaktiivisuutta, vaikuttamista sosiaalisessa mediassa sekä kuntavaaleja ja niiden merkitystä nuorille.

Miten osallisuuskiertue näkyy piireille ja paikallisille nuorisovaltuustoille? 

Nuva ry pyrkii syksyllä tapaamaan etänä kaikkia kymmentä piirijärjestöään. Myös paikallisilla nuorisovaltuustoilla on mahdollisuus pyytää liitto kylään esimerkiksi nuorisovaltuuston kokoukseen. Olisiko teidän kunnassanne halua tutustua tarkemmin liiton toimintaan vai kaipaisitteko sparrausta esimerkiksi etätapahtuman järjestämisessä? Kutsukaa Nuva ry kylään, niin pohditaan yhdessä. Tapaamisten tavoitteena on kartoittaa nuorten osallisuuden ja edunvalvonnallisten kysymysten tilaa paikallisesti eri kunnissa ja alueilla.

Millaisia etätapahtumia kiertueella järjestetään?

Nuoret eivät äänestä, nuoret eivät vaikuta on myytti joka toistuu julkisessa keskustelussa. Syksyn aikana olemme keränneet nuorilta tietoa siitä, miksi politiikasta kiinnostuneet nuoret eivät vaikuta esimerkiksi kuntapolitiikassa. Useat nuoret ovat vastanneet, että esimerkiksi pelko sosiaalisessa mediassa vihapuheen kohteeksi joutumiseksi on suuri. Siksi me haluamme nostaa nämä asiat keskustelun keskiöön ja järjestää syksyn aikana etätapahtumia nuorille merkittävistä teemoista.  

Kiertuetta on rahoitettu Euroopan unionin Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta: www.oph.fi/euroopan-solidaarisuusjoukot. 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Michaela Jokiniemi
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry
2. varapuheenjohtaja 
michaela.jokiniemi@nuva.fi

Oscar Lindvall
osallisuusasiantuntija
oscar.lindvall@nuva.fi
puh. 044 770 0150