Hyppää sisältöön

Syksyn Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatit Hämeenlinnalle, Kristiinankaupungille, Padasjoelle ja Ulvilalle

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. on myöntänyt Naantalissa 21.11.2020 tämän vuoden syksyn hakukauden Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatit Hämeenlinnalle, Kristiinankaupungille, Padasjoelle ja Ulvilalle.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia. Se voidaan myöntää kerralla myös useammalle kunnalle, jotka täyttävät myöntämiseen vaaditut kriteerit.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa vakaan perustan nuorisovaltuuston toiminnalle ja hyvät toimintaedellytykset. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita kehitetään aktiivisesti. 

Huolimatta tänä vuonna käynnissä olleista poikkeusoloista, nämä kunnat  ovat onnistuneet edistämään nuorten ja nuorisovaltuustojen asemaa edistyksellisesti. Onkin ilo olla myöntämässä näille nuorisovaltuustokentän onnistujille Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti, kommentoi Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja Matias Mäkiranta.

Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 1.1.2021–31.12.2022. Seuraava sertifikaattihakukausi aukeaa keväällä 2021. Sertifikaatteja myönnetään kaksi kertaa vuodessa. 

Lisätietoja antaa:

Matias Mäkiranta
puheenjohtaja 
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry.

matias.makiranta@nuva.fi
puh. 044 777 0561