Hyppää sisältöön

Nuorisovaltuustoliikkeen ensi vuoden johto on valittu – Anton Hietsilta uudeksi puheenjohtajaksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n 23. varsinainen liittokokous järjestettiin tänä viikonloppuna 20.–23.11.2020 hybriditoteutuksella. Järjestäjät ja ehdokkaat kokoontuivat Naantaliin, josta käsin liittokokous puheenjohdettiin ja striimattiin.  Kokoukseen osallistui virtuaaliyhteyksin yli 120 nuorta vaikuttajaa eri puolilta Suomea. Liittokokouksessa tehtiin linjauksia tulevan vuoden toiminnasta sekä valittiin vuoden 2021 puheenjohtajisto ja muu liittohallitus. 

Vuoden 2021 puheenjohtajaksi kokouksessa valittiin Anton Hietsilta. Anton Hietsilta on 18-vuotias hyvinkääläinen abiturientti ja yrittäjä. Hietsilta toimii myös Hyvinkään nuorisovaltuuston puheenjohtajana.

 “Ensi vuodesta tulee monin tavoin merkittävä vuosi. Vaikka pandemiatilanne tekee tulevan ennakoimisen vaikeaksi, on tärkeää kuroa umpeen koronatilanteen synnyttämää osallisuusvajetta ja tarttua vaadittaviin  ilmastotoimiin.  Kunnallisvaaleissa tullaan päättämään jälleen nuorille lähiyhteisössään tärkeistä kysymyksistä. Nyt on aika kaikella tarmolla toimia sen eteen, että kuntavaaleissa otetaan suunta kohti Suomea, jossa nuoret pääsevät yhtäläisesti osallistumaan yhteisen tulevaisuuden tekemiseen.”  tuore puheenjohtaja Anton Hietsilta kommentoi.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Nette Rimpioja ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Akusti Suomi. Puheenjohtajiston lisäksi liittohallitukseen valittiin Liisa Yrjänä, Vilhelmiina Vierjoki, Kosma Rönkä ja Michaela Jokiniemi.

Kokouksen julkilausuma: Yksikin menetetty vuosi vaikuttaa nuoren elämään merkityksellisesti

Liittokokous antoi myös julkilausuman, jossa vaaditaan yhteiskunnaltamme vastauksia nuorten tulevaisuususkon valamiseen, pandemian ja ilmastonmuutoksen luodessa varjon kokonaisen ikäluokan tulevaisuudelle.

Lisätietoja

Vuoden 2021 puheenjohtaja Anton Hietsilta
puh. +358 451467490

Pääsihteeri Hanna Kivimäki
puh. +358 44 331 1194