Hyppää sisältöön

Kolme uutta kuntaa sai Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin

Nuorten osallisuuden eteen tehdystä työstä palkittiin yhteensä kolme uutta kuntaa ja kaupunkia: Pirkkala, Eurajoki ja Porvoo.

Lisäksi sertifikaatit vuonna 2020 saaneiden Janakkalan, Leppävirran, Tuusulan, Vantaan, Hämeenlinnan, Kristiinankaupungin, Padasjoen, sekä Ulvilan sertifikaattien voimassaoloa jatkettiin kahdella vuodella. Sertifikaatti on nyt myönnetty yhteensä 28 kuntaan Suomessa. 

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia. 

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa erinomaisen perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti. 

— On hienoa palkita jälleen kuntia pitkäjänteisestä osallisuustyöstä ja nuorten aidosta kuulemisesta. Eurajoki, Pirkkala ja Porvoo liittyvät nyt miltei 30 edistyksellisen kunnan joukkoon Suomessa ja pääsevät levittämään osallisuuden ilosanomaa alueellaan, kommentoi Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja Nette Rimpioja.

— Toivottavasti näemme vielä tulevinakin vuosina monien kuntien seuraavan näitä sertfikaatin saaneita kuntia nuorten osallisuudessa. On hienoa nähdä vuosi toisensa jälkeen, kuinka paljon nuoria Suomessa todella otetaan mukaan päätöksentekoon, lisää prosessista vastannut liittohallituksen jäsen Maria Markkula.

Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 16.5.2022–1.6.2024.