Hyppää sisältöön

Aktiivipäivät ABC & HC, syksy 2024

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Riihimäki

Tervetuloa Aktiivipäiville!

Syksyn Aktiivipäivät siirtyvät uudelle ajankohdalle 1.11.-3.11.2024 ja tapahtumapaikka siirttyy Riihimäelle. Alkuperäiselle tapahtuma-ajalle ilmoittautuneille on sähköpostitse lähetetty ohjeet ilmoittautumista varten uudelle ajankohdalle.

Viikonlopun ohjelma tulee siirrosta huolimatta pysymään suurimmilta osin samana; työpajoista, vieraspuheenvuoroista sekä yleisesti nuorisovaltuustotoimintaa tukevasta ohjelmasta. Lauantain yhteistyökumppaneiden työpajat keskittyvät yleisesti lasten ja nuorten vaikuttamiseen, osallisuuteen ja oikeuksiin, kun taas sunnuntain työpajat keskittyvät teemaan kunta- ja aluevaalit. Syksyn Aktiivipäivien yhteistyökumppaneina toimivat Lapsiasiavaltuutettu, LapsiStrategia ja YK-liitto.

Nuorisovaltuustojen ohjaajille järjestämme oman koulutuspäivän lauantaina 2.11. osana Aktiivipäiviä, jossa koulutusten aiheet ovat valikoituneet ohjaajien aiempien toiveiden mukaisesti.

  • ABC-koulutus on suunnattu aloitteleville nuorisovaltuutetuille. ABC-tason työpajoissa osallistujat oppivat perusasioita vaikuttamisesta sekä nuorisovaltuustojen toiminnasta.
  • HC-koulutuksessa kokeneemmat nuorisovaltuutetut pääsevät syventämään osaamistaan ja osallistumaan haastavampiin työpajoihin.
  • Nuorisovaltuustojen ohjaajat pääsevät kehittämään taitojaan nuva-toiminnassa ja verkostoitumaan muiden nuva-ohjaajien kanssa.

Ilmoittautuminen

Tapahtuman uudelle ajankohdalle (1.11.-3.11.) tehdään uusi ilmoittautuminen. Huomioi siis, että mikäli olet ollut ilmoittautunut jo alkuperäiselle ajankohdalle, tulee sinun kuitenkin ilmoittautua uudelleen pävitetyn ilmoittautumislomakkeen kautta.

Uusi ilmoittautumislomake on auki aiemmille ilmoittautuneille 26.10.-3.10. ja tämän jälkeen uusille ilmoittautuville 4.10.-10.10., minkä jälkeen ilmoittautuminen päättyy.

Tapahtuman alkuperäiselle ajankohdalle ilmoittautuneet jäsenet pääsevät osallistumaan tapahtumalle alennettuun 110€ hintaan. Uusille ilmoittautuville jäsenille tapahtuman hinta on tavallinen 130€.

Mikäli sinulla ei ole Nuva ry-jäsenyyttä on tapahtuman alennettu hinta 170€ ja tavallinen hinta 190€.

Tarkemmat hintatiedot löytyvät alempana tapahtumasivua.

Muistathan maksun suhteen selvittää, mikäli kuntasi kustantaa osallistumisesi tapahtumalle.

Tapahtuman uusi ilmoittautumislomake löytyy tästä. Täytä lomake tarkkaan. Mikäli sinun täytyy tehdä muutoksia ilmoittautumiseesi jälkeenpäin, olethan yhteydessä joko koulutusasiantuntija Axeliin tai järjestöasiantuntija Susannaan. Yhteystiedot löytyvät sivun alapuolelta.

Aiemmista vuosista poiketen, tullaan työpajavalinnat sekä vertaistukipajan valinta tekemään lähempänä tapahtumaa. Ilmoittautuneille lähetetään erillinen työpajalomake, jossa voit toivoa itsellesi mieluisat työpajat.

Tapahtuman nuorten ABC & HC-osan maksimiosallistujamäärä 150 henkilöä.

Tapahtumalle ilmoittaudutaan samalla lomakkeella, oli sitten nuori tai ohjaaja.

Tutustu ennen tapahtumalle ilmoittautumista Nuva ry:n turvallisemman tilan periaatteisiin ja tapahtuman sääntöihin.

Peruutusehdot

Alkuperäisen ilmoittautumislomakkeen ilmoittautumisia ei veloiteta. Ennen uuden ilmoittautumisajan päättymistä (10.10.2024) mennessä tehtyjä peruutuksia ei veloiteta. Sen jälkeen tehdyt peruutukset laskutetaan kokonaisuudessaan (poikkeuksena tapaukset, joissa on esittää lääkärintodistus).

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Tapahtumapaikka

Tapahtumapaikkana on koulu Riihimäen keskustassa. Tapahtumapaikan tarkempi osoite ilmoitetaan ilmoittautuneille osallistujakirjeessä, joka lähetetään viikolla 42.

Järjestämme koululla tapahtuman ohjelman, ruokailut, sekä lattiamajoituksen luokissa.

Ohjelma ja aikataulu

Aktiivipäivät-koulutusviikonloppu alkaa perjantaina 1.11. ilmoittautumisella ja majoittumisella kello 16.00. Tapahtuman ohjelma loppuu sunnuntaina 3.11. kello 14.00 mennessä.

Tapahtuma järjestetään aiemmasta poiketen yhteistyössä useamman eri yhteistyökumppanin kanssa! Syksyn Aktiivipäivillä työpajoja tulevat tarjoamaan Lapsiasiavaltuutettu, Sosiaali- ja terveysministeriön LapsiStrategia sekä Suomen YK-liitto. Yhteistyökumppaneiden työpajat tarjoavat valikoiman toiminnallista ja mielenkiintoista sisältöä mm. lasten ja nuorten osallisuuteen, vaikuttamiseen ja oikeuksiin liittyen.

Lisäksi myös Nuva järjestää ABC- ja HC-työpajat tapahtuman teeman, kunta- ja aluevaalit, ympärillä.

Perjantai

16:00 Ilmoittautuminen

18:00 Tapahtuma alkaa, alkusanat

19:00 Vieraspuheenvuoro

19:30 Iltapala

20:30 Piirihetki

21:30 Vapaa-aikaa

Lauantai

8:00 Aamuapala

9:30 Yhteinen aloitus + ohjeet päivään

10:00 Työpaja, aikalohko 1

11:30 Lounas

12:30 Työpaja, aikalohko 2

14:00 Tauko

14:15 Työpaja, aikalohko 3

15:45 Tauko

16:00 Työpajojen purku

16:30 Vapaa-aikaa

18:00 Iltaruoka

19:00 Vertaispajat

20:00 Iltaohjelma

21:00 Iltapala ja vapaa-aikaa

Sunnuntai

8:00 Aamupala ja aikaa pakkaamiseen

10:00 ABC-työpaja & HC-työpaja

11:30 Tauko

11:45 Vieraspuheenvuoro

12:45 Päätössanat

13:00 Lounas

14:00 Tapahtuma päättyy

Nuorisovaltuustojen ohjaajille

Nuorisovaltuustojen ohjaajille järjestämme oman koulutuspäivän osana Aktiivipäiviä lauantaina 2.11. Riihimäellä. Ohjaajien koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin.

Ohjelma alkaa n. kello 10.30 ja päättyy n. kello 16.30.

Päivän aikana luvassa on ohjaajille mielenkiintoisia työpajoja, kehittävää keskustelua muiden nuva-ohjaajien kanssa ja vinkkejä nuorisovaltuuston toimintaan. Ohjaajien koulutuspäivän sisältö on kehitelty vastaamaan nuva-ohjaajien tarpeita palautteen ja toiveiden mukaan ja sisältöön kuuluu mm. ”Uuden nuvan alkaminen”, ”Piiritoiminnan perusteet” ja ”Nuva ja kuntavaalit”.

Ohjaajat voivat ilmoittautua uuteen koulutuspäivän ajankohtaan 10.10. asti! Ilmoittautuminen tapahtuu samasta lomakkeesta, kuin ABC- ja HC-osallistujien ilmoittautuminen.

Osallistumismaksut

Kaikki osallistumismaksut sisältävät viikonlopun ohjelman ja koulutusmateriaalit sekä lattiamajoituksen koululla. (Huom! Jokainen osallistuja tuo mukanaan oman makuualustan ja makuupussin.)

Ohjaajien osallistumismaksu sisältää ohjaajien ohjelman lauantaina 2.11., koulutusmateriaalit, viikonlopun ruokailut ja halutessa lattiamajoituksen tapahtumakoululla koko viikonlopuksi. Jos osallistut koko viikonlopuksi, olet tervetullut seuraamaan nuorille suunnattua ohjelmaa ohjaajien päivän lisäksi. Ohjaajien koulutuspäivään ei ole early bird-hintaa, joten varsinainen ilmoittautumisaika on 19.8.-8.9.2024.

Osallistumismaksu, alennettu hinta

  • Nuva ry:n jäsenille 110 € *
  • Ei-jäsenille 170 €

Osallistumismaksu, tavallinen hinta

  • Nuva ry:n jäsenille 130 € *
  • Ei-jäsenille 190 €
  • Nuva-ohjaajille 80 €

* Aktiivipäivien jäsenhinta

* Pääset tapahtumalle jäsenhinnalla, jos olet liittynyt jäseneksi viimeistään 10.10.2024 ja olet maksanut jäsenmaksusi 1.11.2024 mennessä. 

Kunta, jonka nuvassa olet, saattaa maksaa osallistumisesi Aktiivipäiville. Selvitä etukäteen, mikäli kuntasi kustantaa osallistumisesi tapahtumalle, jotta voit täyttää tarvittavat tiedot ilmoittautumislomakkeeseen.

Voit hakea maksuhelpotusta tapahtuman osallistumismaksusta, jos olet Nuva ry:n jäsen ja maksat osallistumisesi itse (tai huoltajasi maksaa osallistumismaksusi). Hae maksuhelpotusta viimeistään 10.10. eli ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Maksuhelpotus kannattaa hakea ajoissa, jotta ehdit saada päätöksen ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Huomioi tapahtuman peruutusehdot.

Kerro hakemuksessa, miksi sinulle pitäisi myöntää maksuhelpotus. Perustelu voi olla esimerkiksi “Maksan osallistumiseni itse ja olen opiskelija” tai “Huoltajani on pienituloinen ja maksaa osallistumismaksuni”. Maksuhelpotushakemukset ovat luottamuksellisia. Täytä maksuhelpotushakemus.

Lisätietoja

Axel Eriksson
Koulutusasiantuntija
+358 50 355 1214
axel.eriksson@nuva.fi

Susanna Ranta
Järjestöasiantuntija
+358 44 705 7777
susanna.ranta@nuva.fi

Jaa somessa: