Hyppää sisältöön

Tiedote liittohallituksen kokouksista 6/2024, 7/2024 ja 8/2024

Liittohallitus kokoontui kesäkuun alussa ja elokuun lopulla Nuva ry:n toimistolle laatimaan vuoden 2025 toimintasuunnitelmaa yhdessä henkilöstön kanssa. Kesäkuun kokouksessa aiheena oli muunmuassa alueellisen osallisuuden asiantuntijan rekrytointi, piirien syyskoulutus ja IT-palvelu- ja verkkoratkaisutarjouksen hyväksyminen. 

Elokuun kokouksessa listalle nousi lähetekeskustelut puheenjohtajaverkoston toiminnasta ja jäsenistön mukaan ottamisesta toimintasuunnitelman suunnitteluun ja strategian väliarviointi. 

Ensi vuoden suunnittelu vauhdilla käyntiin

Kesä- ja elokuun kokousviikonloppujen yhteydessä hallitus kokoontui yhdessä henkilöstön kanssa valmistelemaan toimintasuunnitelmaa vuodelle 2024. Toimintasuunnitelmassa tullaan kirjaamaan Nuva ry:n tärkeimmät prioriteetit vuodelle 2025. Liittokokous päättää marraskuussa toimintasuunnitelmasta hallituksen esityksen pohjalta. 

Kaipaamme myös jäsenistön ajatuksia toimintasuunnitelmasta. Hallitus päätti kokouksessaan kuulla piirineuvostoa ja viestintätiimiä toimintasuunnitelman valmistelussa, sekä järjestää etäillan liittokokousmateriaaleista.

Strategian väliarviointi

Nuva ry:n vuosille 2022-2026 laatima strategia ohjaa Nuva ry:n ja sen jäsenjärjestöjen toimintaa sääntöjen, johtosäännön ja yhdistyslain ohella. Strategia on kaikkien liiton piirissä toimivien tahojen ohjenuora toiminnan suunnittelussa, arvioinnissa ja toteutuksessa. 

Liittohallitus tuo strategian väliarvioinnin liittokokoukselle 2024. Väliarvioinnissa tuodaan esiin tilannekuva strategian toteutumisesta ja arvioidaan, mitä tavoitteita on vielä saavuttamatta. 

Hallitus kävi kokouksessaan keskustelua strategian tavoitteiden toteutumisesta. 

Puheenjohtajaverkoston toiminta käyntiin

Hallitus kävi kokouksessaan lähetekeskustelun puheenjohtajaverkoston toiminnasta. puheenjohtajaverkosto perustetaan niin kuntien kuin hyvinvointialueiden nuorisovaltuustojen puheenjohtajille. Tavoitteena on luoda vakiintuneempi rakenne nuorisovaltuustojen väliselle yhteistyölle ja tarjota teille parempia vaikutusmahdollisuuksia valtakunnalliseen päätöksentekoon järjestömme kautta.

Masku ja Urjala nuorisovaltuustomyönteisiksi kunniksi

Liittohallitus myönsi tänä vuonna Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatit Maskun ja Urjalan kunnille. 

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia. 

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa hyvän perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti. Kunnan nuorisovaltuusto kokee, että sillä on hyvät toimintaedellytykset ja resurssit vaikuttaa ja kuulla kunnan muita nuoria.

Lisätietoja

Markus Koski
Puheenjohtaja
+358 44 777 0561
markus.koski@nuva.fi