Hyppää sisältöön

JÄSENBLOGI: Nuva ottaa, nuva antaa

Noin vuosi sitten uskaltauduin lähtemään ensimmäistä kertaa Helsinkiin Nuva ry:n järjestämään huipputapaamiseen. Lähdin yksin Inarista viikonlopuksi Helsinkiin tuomaan pohjoisen nuorten näkemystä ja ajatuksia kuuluviin ja yllätyksekseni huomasinkin olevani ainut koko Lapista. Reissaaminenhan minulle on tuttua ja pitkiä välimatkoja on tullut kuljettua pienestä pitäen, joten se ei estänyt päätöstä osallistua tapahtumaan. Kun meille Inarissa nuorisovaltuustossa markkinoitiin mahdollisuutta lähteä, mielenkiintoni heräsi kyllä heti ja innostuinkin osallistumaan.

Viimeisen vuoden aikana itselläni on tullut kuljettua Nuva ry:n järjestämissä koulutustapahtumissa ja muissa ympäri Suomea.

Vuoden aikana olen ehtinyt osallistumaan huipputapaamiseen, aktiivipäiville ABC/HC ja PRO tapahtumaan, kohti hyvinvointialueita koulutusviikonloppuun sekä liittokokoukseen. Näin Inarista asti tapahtumiin reissaavana kuulee usein kysymystä, mikä saa minut lähtemään. Jotenkin itselle kysymys kuulostaa hassulta mutta ymmärrän monen hämmennyksen asiassa. Ei ole mikään itsestäänselvyys reissata jopa kolmella eri kulkuvälineen ja junan vaihdolla kokonaisia päiviä vain yhden päivän tai viikonlopun tapahtuman takia. Inarista asti, kun lähtee niin kyllähän kilometrejä kertyy matkatessa. 

Olen kiinnostunut vaikuttamisesta ja Nuva ry:n mahdollistamat tapahtumat ovat antaneet minulle erittäin hyvän mahdollisuuden päästä vaikuttamaan ja keskustelemaan vaikuttamisesta muiden nuorten sekä päättäjien kanssa valtakunnallisesti.

Nuva ry:n tapahtumista minulle on jäänyt todella hyvä fiilis. Olen oppinut paljon erilaisista koulutuksista ja niiden aiheista ja olen saanut paljon uusia kavereita ja tuttavia nuvapiireistä ympäri Suomen. Minut on otettu lämpimästi vastaan ja olen käynyt monia hyviä keskusteluja vaikuttamisesta ja nuvalaisuudesta eri puolilta tapahtumiin matkanneiden nuorten kanssa. Reissuista palatessa on aina paljon ideoita ja ajatuksia kotiin tuotavana ja usein päällimmäisenä on innostunut ja odottavainen fiilis, milloin olisi seuraava tapahtuma, jonne pääsisi osallistumaan.

Voin erittäin lämpimästi suositella rohkeasti Nuva ry:n tapahtumille lähtemistä jopa pitkän matkan takaa. Olen saanut houkuteltua Inarista ja Ivalosta muitakin lähtemään tapahtumille ja kannustan aina jatkossakin jokaisen tapahtuman kohdalla kaikkia lähtemään mukaan, vaikka en itse olisi pääsemässäkään.


Blogin on kirjoittanut jäsen Ainomaija Mäenpää. Kaikki blogit löydät ajankohtaista-sivulta.