Hyppää sisältöön

Aktiiveilla parasta on saada uusia ystäviä

Kokemuksiaan Syksyn 2022 Aktiivipäivistä kertoo Maisa Kari Uudenkaupungin nuvasta.

Nuva ry:n Aktiivipäivät ABC 30.9.–2.10.2022 Jyväskylässä olivat minulle toiset aktiivit. Omasta nuvastani eli Uudenkaupungin nuorisovaltuustosta aktiiveilla oli lisäkseni kaksi nuorta.

Teemana oli nuorten Eurooppa, joka oli kiinnostava teema. Sain ABC-koulutuksessa tietoa, mitä Euroopan parlamentti tekee sekä mitä eroa on Euroopan Komissiolla ja Euroopan Neuvostolla. Tykkäsin myös Euroopan parlamentin simulaatiosta, koska siinä saatiin nähdä, miten asiat oikeasti päätetään. 

Aktiiveilla parasta on saada uusia ystäviä sekä päästä tutustumaan samankaltaisiin ihmisiin.

Itse en tuntenut ensimmäisiltä aktiiveiltani keväältä kuin oman piirihallituksen, jossa olen sihteerinä ja tarkkailijajäsenenä. Mutta sain sieltä  kuitenkin tuttuja, joita oli ihanaa tavata uudestaan Jyväskylässä.

Oli myös upeaa aktiiveilla tutustua muihin oman alueen nuorisovaltuutettuihin. Itselläni oli paras majoitusluokka, joista monia jäi kova ikävä. Onneksi sosiaalisen median avulla voi pitää yhteyttä, vaikka kaveri asuu toisella puolella Suomea. 

Puhujat olivat aktiiveilla upeita. Kiinnostavin oli mielestäni MEP Silvia Modig, hän osasi hyvin kertoa EU:n ilmastotavoitteista. Myös poliittisten nuorisojärjestöjen paneeli oli mielenkiintoinen, vaikka vain viidestä puolueesta oli paikalla edustaja. Kiinnostavaa oli myös kuulla Euroopan parlamentin Suomen toimiston edustajaa, ja saada tietää, mitä he siellä tekevät.

Tiedän etteivät nämä olleet viimeiset aktiivipäivät, jossa olen mukana. Nuva on yksi elämäni tärkeistä asioista, ja Aktiivit antaa sen fiiliksen, että on toisia nuoria, jotka haluaa myöskin vaikuttaa.

Aktiivit voi olla pieni askel yhteiskunnalle mutta suuri askel ihmiselle. Tätä kirjoittaessani minulla on kaksi eri osallistujapassia, mutta tiedän, että niitä tulee vielä lisää, joissa monessa tulee lukemaan Aktiivipäivät HC.

Jos olet koskaan miettinyt, haluaisitko mennä mukaan aktiiveille, niin suosittelen. Ne antaa sulle fiiliksen kuulua joukkoon ja perheeseen. Eli nuvaperheeseen.

Maisa Kari
Uudenkaupungin nuorisovaltuuston jäsen
Nuva ry:n Lounais-Suomen piirihallituksen tarkkailijajäsen