Hyppää sisältöön

Aktiivipäivät ABC & HC, kevät 2024

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Vaasa

Tervetuloa Aktiivipäiville!!

Kevään Aktiivipäivät järjestetään 12.4.–14.4.2024 Vaasassa yhteistyössä Liikenneturvan kanssa! Viikonlopun ohjelma tulee koostumaan mielenkiintoisista työpajoista ja puheenvuoroista. Aktiivipäivillä luvassa on sekä yhteistyökumppanin teeman mukaista että yleisesti nuorisovaltuustotoimintaa tukevaa ohjelmaa. Nuorisovaltuustojen ohjaajille järjestämme oman koulutuspäivän lauantaina 13.4. osana Aktiivipäiviä.

  • ABC-koulutus on suunnattu aloitteleville nuorisovaltuutetuille. ABC-tason työpajoissa osallistujat oppivat perusasioita vaikuttamisesta sekä nuorisovaltuustojen toiminnasta.
  • HC-koulutuksessa kokeneemmat nuorisovaltuutetut pääsevät syventämään osaamistaan ja osallistumaan haastavampiin työpajoihin.
  • Nuorisovaltuustojen ohjaajat pääsevät kehittämään taitojaan nuva-toiminnassa ja verkostoitumaan muiden nuva-ohjaajien kanssa.

Ilmoittautuminen

Early bird-ilmoittautuminen on auki 14.2.-26.2.! Mikäli ilmoittaudut nyt, pääset osallistumaan tapahtumalle alennettuun 110€ hintaan. Varsinainen ilmoittautuminen on aikavälillä 27.2.-10.3. ja tällöin tapahtumalle osallistumisen hinta on 130€.

Mikäli sinulla ei ole Nuva ry-jäsenyyttä on tapahtuman early bird-hinta 170€ ja varsinaisen ilmoittautumisen yhteydessä 190€.

Tarkemmat hintatiedot löytyvät alempana tapahtumasivua.

Muistathan maksun suhteen selvittää, mikäli kuntasi kustantaa osallistumisesi tapahtumalle.

Tapahtuman ilmoittautumislomake löytyy tästä. Täytä lomake tarkkaan. Mikäli sinun täytyy tehdä muutoksia ilmoittautumiseesi jälkeenpäin, olethan yhteydessä joko järjestöasiantuntija Susannaan tai viestintä- ja tapahtumasuunnittelija Axeliin. Yhteystiedot löytyvät sivun alapuolelta.

Tapahtumalle ilmoittaudutaan samalla lomakkeella, oli sitten nuori tai ohjaaja.

Tutustu ennen tapahtumalle ilmoittautumista Nuva ry:n turvallisemman tilan periaatteisiin ja tapahtuman sääntöihin.

Peruutusehdot

Ennen ilmoittautumisajan päättymistä (10.3.2024) mennessä tehtyjä peruutuksia emme veloita. Sen jälkeen tehdyt peruutukset laskutamme kokonaisuudessaan (poikkeuksena tapaukset, joissa toimitat meille lääkärintodistuksen 19.4. mennessä).

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Tapahtumapaikka

Tapahtumapaikkana on koulu Vaasan keskustassa. Koululle on noin kilometrin kävelymatka Vaasan matkakeskukselta. Kerromme tapahtumapaikan tarkemman osoitteen tapahtumaan ilmoittautuneille osallistujakirjeessä. Lähetämme osallistujakirjeen viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

Järjestämme koululla tapahtuman ohjelman, ruokailut, sekä lattiamajoituksen luokissa.

Ohjelma ja aikataulu

Aktiivipäivät-koulutusviikonloppu alkaa perjantaina 12.4. ilmoittautumisella ja majoittumisella kello 16.00. Tapahtuman ohjelma loppuu sunnuntaina kello 14.00 mennessä. Lue päiväkohtainen ohjelma alta.

Osa ohjelmasisällöstä tarkentuu myöhemmin. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Perjantai

16:00 Ilmoittautuminen

18:00 Tapahtuma alkaa, alkusanat

19:00 Vieraspuheenvuoro

19:30 Iltapala

20:30 Piirihetki

21:30 Iltaohjelma

22:30 Vapaa-aikaa

Lauantai

8:00 Aamuapala

9:00 Yhteinen aloitus + ohjeet päivään

9:30 Liikenneturvan työpaja, aikalohko 1

10:45 Tauko

11:00 Liikenneturvan työpaja, aikalohko 2

12:15 Lounas

14:00 Liikenneturvan työpaja, aikalohko 3

15:15 Kahvitauko

16:00 Työpajojen purku

16:30 Vapaa-aikaa

18:00 Iltaruoka

19:00 Vertaispajat

20:00 Iltaohjelma

21:00 Iltapala ja vapaa-aikaa

Sunnuntai

8:00 Aamupala

9:00 ABC-työpaja & HC-työpaja

10:30 Tauko

11:00 Vaasan nuorisotoimenjohtaja Mika Pietilän puheenvuoro / Työpaja EU-tiedotushankkeen avustuksen hakemiseen

12:30 Tauko

12:45 Päätössanat

13:00 Lounas

14:00 Tapahtuma päättyy

Liikenneturvan työpajat

Työpaja 1: Tutkintaryhmä-pakopeli

Pelissä pääset suorittamaan onnettomuustutkintaa ja selvittämään nuorten liikenneonnettomuuteen vaikuttaneet tekijät.

Työpaja 2: Mitä voimme tehdä liikenneturvallisuusviikolla?

Suunnittele nuorisovaltuustonne taianomainen tempaus syyskuun 2024 liikenneturvallisuusviikolle. Liikenneturvallisuusviikko täyttää 20 vuotta, eli nyt on syytä juhlaan.

Työpaja 3: Kulkumuoto-/liikkumissimulaatio

Tule tekemään poliittisia päätöksiä, joilla voi olla katastrofaalisia vaikutuksia liikenneturvallisuudelle ja yhteiskunnalle. Selviätkö voittajana maaliin?

Työpaja 4: Kirje kunnan liikenneturvallisuustyöryhmälle

Kutsu itse paikallinen nuorisovaltuustonne mukaan paikalliseen liikenneturvallisuustyöryhmään.

Työpaja 5: Tilastopaja/pohjaa päätöksille

Tiedon tulisi olla päätöksenteon ytimessä. Miten hyödynnät tietoa vaikuttavan päätöksenteon taustalla?

Nuorisovaltuustojen ohjaajille

Nuorisovaltuustojen ohjaajille järjestämme oman koulutuspäivän osana Aktiivipäiviä lauantaina 13.4. Vaasassa. Ohjaajien koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin.

Ohjelma alkaa 10:15 ja päättyy noin kello 17:00.

Päivän aikana luvassa on erilaisia työpajoja, kehittävää keskustelua muiden nuva-ohjaajien kanssa, vertaistukea ja vinkkejä nuorisovaltuuston toimintaan. Ohjaajien koulutuspäivän sisältö on kehitelty vastaamaan nuva-ohjaajien tarpeita palautteen ja toiveiden mukaan.

Ohjelman aikataulun löydät alta, tarkempi ohjelmasisältö, kuten työpajojen/ohjelmaosioiden esittely, tarkentuu myöhemmin. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Ohjaajien koulutuspäivä 13.4.

10:15 Yhteinen aloitus

10:30 Esittelykierros ja tutustuminen

11:15 Ohjelmaosio 1

12:15 Lounas

13:15 Ohjelmaosio 2

14:15 Tauko

14:30 Ohjelmaosio 3

15:30 Kahvitauko

15:45 Ohjelmaosio 4

16:45 Päätössanat

17:00 Ohjelma päättyy

Osallistumismaksut

Kaikki osallistumismaksut sisältävät viikonlopun ohjelman ja koulutusmateriaalit sekä lattiamajoituksen koululla. (Huom! Jokainen osallistuja tuo mukanaan oman makuualustan ja makuupussin.)

Ohjaajien osallistumismaksu sisältää ohjaajien ohjelman lauantaina 14.4., koulutusmateriaalit, viikonlopun ruokailut ja halutessa lattiamajoituksen tapahtumakoululla koko viikonlopuksi. Jos osallistut koko viikonlopuksi, olet tervetullut seuraamaan nuorille suunnattua ohjelmaa ohjaajien päivän lisäksi. Ohjaajien koulutuspäivään ei ole early bird-hintaa, joten varsinainen ilmoittautumisaika on 14.2.-10.3.

Osallistumismaksu, early bird-hinta

  • Nuva ry:n jäsenille 110 € *
  • Ei-jäsenille 170 €

Osallistumismaksu, varsinainen ilmoittautuminen

  • Nuva ry:n jäsenille 130 € *
  • Ei-jäsenille 190 €
  • Nuva-ohjaajille 80 €

* Aktiivipäivien jäsenhinta

* Pääset tapahtumalle jäsenhinnalla, jos olet liittynyt jäseneksi viimeistään 10.3.2024 ja olet maksanut jäsenmaksusi 5.4.2024 mennessä. 

Kunta, jonka nuvassa olet, saattaa maksaa osallistumisesi Aktiivipäiville. Selvitä etukäteen, mikäli kuntasi kustantaa osallistumisesi tapahtumalle, jotta voit täyttää tarvittavat tiedot ilmoittautumislomakkeeseen.

Voit hakea maksuhelpotusta tapahtuman osallistumismaksusta, jos olet Nuva ry:n jäsen ja maksat osallistumisesi itse (tai huoltajasi maksaa osallistumismaksusi). Hae maksuhelpotusta viimeistään 10.3. eli ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Maksuhelpotus kannattaa hakea ajoissa, jotta ehdit saada päätöksen ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Huomioi tapahtuman peruutusehdot.

Kerro hakemuksessa, miksi sinulle pitäisi myöntää maksuhelpotus. Perustelu voi olla esimerkiksi “Maksan osallistumiseni itse ja olen opiskelija” tai “Huoltajani on pienituloinen ja maksaa osallistumismaksuni”. Maksuhelpotushakemukset ovat luottamuksellisia. Täytä maksuhelpotushakemus.

Aktiivipäivien kumppanit

Tapahtuman kumppanina toimii Liikenneturva. Lisätietoja Liikenneturvasta ja heidän toiminnastaan voit lukea Liikenneturvan nettisivuilta.

Lisätietoja

Axel Eriksson
Viestinnän ja tapahtumatuotannon asiantuntija
+358 50 355 1214
axel.eriksson@nuva.fi

Susanna Ranta
Järjestöasiantuntija
+358 44 705 7777
susanna.ranta@nuva.fi

Jaa somessa: