Hyppää sisältöön

Haen jatkokautta Nuorisovaltuustoliikkeen johdossa

Jos voisin jotenkin kiteyttää kuluvaa vuotta sanoiksi, on se ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Muutto Helsinkiin, täysipäiväinen työskentely toimiston arjesssa, liittohallituksen johtaminen, suurten  livetapahtumien järjestäminen kolmen vuoden tauon jälkeen, tärkeiden päättäjien ja sidosryhmien tapaamisia, lukuisia paneelikeskusteluja ja kohtaamisia. Jokainen päivä ainutlaatuinen ja olen kiitollinen mahdollisuuksista joihin olen töiden kautta päässyt tarttumaan.

Olen pitkän harkinnan tuloksena päätynyt siihen, että olen ehdolla jatkokaudelle Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajana vuodelle 2023.

Velvollisuuteni puheenjohtajana on tehdä järjestön edun kannalta tärkeitä päätöksiä ja siksi koen velvollisuudekseni jatkaa. Toiminnan jatkuvuuden kannalta on tärkeää saada isoja kokonaisuuksia valmiiksi ja toivon, että olen marraskuussa luottamuksen arvoinen jatkaaksemme  yhdessä työtä nuorten parempien vaikutusmahdollisuuksien puolesta.

Edunvalvonnallisesti meillä  on tärkeä sauma kevään eduskuntavaaleissa edistää nuorten osallisuutta. Vaalit ovat iso työsarka, joka on alkanut jo viime keväästä. Olisi kunnia jatkaa työ loppuun asti ja saada pitkäjänteiselle vaikuttamistyöllemme tuloksia. Toinen vuosi puheenjohtajana toisi tarvittavaa jatkuvuutta edunvalvontatyöhön, sillä tänä vuonna luodut kontaktit olisivat valmiissa käytössä jo alkaneessa vaalityössä.

Järjestön brändityö vaatii myös pitkäjänteisyyttä. Ensi vuonna järjestömme täyttää 25 vuotta ja saavutuksiamme tulee juhlia näyttävästi!

Saamme uudet ja trendikkäät verkkosivut sekä visuaalisen ilmeen tämän vuoden liittokokouksessa,  joka antaa meille mahdollisuuksia uudistua ja lisää uskottavuuttamme nuorten osallisuuden edunvalvojana. Olen edistänyt uudistusta nyt kahdessa hallituksessa ja sen onnistunut maaliin vieminen on äärimmäisen tärkeää järjestön brändin kannalta. Haluan olla mukana järjestömme muodonmuutoksessa loppuun saakka ja tuotteistaa ilmeen jäsenille!

Yksi merkittävä muutos toimintakentässä ovat myös hyvinvointialueet, jotka aloittavat toimintansa 1.1.2023. Nuorisovaltuustot on kirjattu hyvinvointialueen lainsäädäntöön ja olemme saaneet tänä vuonna opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella hankkeen käyntiin niiden tukemiseksi. Jo tähänastisista saavutuksista tulee olla ylpeä, mutta en malta odottaa mitä siirtymäkauden jälkeinen alueiden ensimmäinen toimintavuosi tuo tullessaan. 

Oman elämäntilanteeni osalta olen valmis jatkamaan nykyisissä töissäni. En ole itse ehdolla eduskuntavaaleissa, ja korkeakouluopinnot odottavat vielä tulevaisuudessa. Haluan siirtyä eteenpäin, kun nykyiset isot projektit on saatu päätökseen. Koen, että asiantuntemuksestani sekä verkostoistani on iso hyöty järjestöllemme tulevaisuudessakin. Ensi vuoden jälkeen voin antaa avaimet uusille lupauksille, jotka pääsevät jatkamaan toimintaa  uusien kehitysprojektien parissa.

Lopuksi kannustan teitä jokaista asettumaan ehdolle luottamustehtäviin niin liittokokouksessa kuin piireissäkin. Olkaa rohkeita, tavoitelkaa unelmianne! Muhun saa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä ja keskustella ensi vuodesta tarkemmin <3

Nähdään liittokokouksessa!

Nette Rimpioja

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja