Hyppää sisältöön

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. myönsi ennätysmäärän Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatteja

Nuorten osallisuuden eteen tehdystä työstä palkittiin yhteensä yhdeksän kuntaa ja kaupunkia: Haminan kaupunki, Huittisten kaupunki, Jyväskylän kaupunki, Keuruun kaupunki, Kihniön kunta, Loiman kaupunki, Pyhtään kunta, Vimpelin kunta ja Ylöjärven kaupunki.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia. Se voidaan myöntää kerralla myös useammalle kunnalle, jotka täyttävät myöntämiseen vaaditut kriteerit.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa erinomaisen perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti.

On hienoa huomata, miten nuorisovaltuustotoiminnan edellytysten edistäminen on entistä useammalle kunnalle tärkeä asia. Sertifikaattia haki tällä kerralla jälleen laaja kattaus eri kokoisia ja näköisiä kuntia, kommentoi Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja Anton Hietsilta.

Hakemuksia oli mukavaa ja mielenkiintoista käydä läpi! Siinä pääsi tutustumaan kuntien erilaisiin osallisuuden toimintamalleihin ja tapoihin nostaa nuorten ääntä päätöksentekoon, lisää prosessista vastannut liittohallituksen jäsen Kosma Rönkä.

Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 2.6.2021-1.6.2023. Seuraava sertifikaattihaku aukeaa syksyllä 2021. Sertifikaatteja myönnetään kaksi kertaa vuodessa.

 

Lisätietoja antaa:
Anton Hietsilta
puheenjohtaja
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry.

anton.hietsilta@nuva.fi
puh. 044 777 0561