Hyppää sisältöön

Liittohallituksen kokoustiedote 15/2022

Liittohallituksen vuoden viimeisessä kokouksessa 11.12.2022 arvioitiin vuoden toimintaa ja vaihdettiin valta uudelle hallitukselle.

Tapahtumat

Kevään Aktiivipäivät järjestetään 31.3.–2.4.2023 Kuopiossa. Viikonlopun teemana on Demokratia, vaikuttaminen ja vaalit. Tapahtumassa on mielenkiintoista ohjelmaa sekä uusille että kokeneille nuvalaisille sekä nuorisovaltuustojen ohjaajille! Ilmoittautuminen aukeaa tammi-helmikuun vaihteessa.

Laita päivämäärä jo nyt kalenteriin!

Nuvan aloitteesta – kampanja

Liittohallitus käsitteli kampanjana loppuraportin kokouksessaan. Nuvan aloitteesta oli Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton käynnistämä edunvalvontakampanja, jonka oli tukea nuorisovaltuustoja aloiteoikeuden saamisessa kunnanvaltuustoon ja toisaalta kannustaa nuorisovaltuustoja tekemään aloitteita. 

Halusimme näyttää, kuinka nuvan aloitteesta hyötyy koko kunta!

Kampanja tuki nuorisovaltuustoja heidän tarpeidensa perusteella. Kampanjan avulla pyrittiin kehittämään myös muita nuorisovaltuuston toimintaedellytyksiä, kuten esimerkiksi puhe- ja läsnäolo-oikeuksien saamista kuntien toimielimiin. Kampanja pyrki nostamaan keskusteluun nuorten aidon vaikutusvallan tilannetta. Kampanja oli liiton varapuheenjohtajien Vilhelmiina Vierjoen ja Arttu Vuoren yhteinen varapuheenjohtajaprojekti, jota he työstivät työjaksojensa aikana sekä sen ulkopuolella. Kampanja tavoitti yhteensä 21 kuntaa.

Toimintavuoden 2022 arviointi

Liittohallitus arvioi toimintasuunnitelman viimeisen kvartaalin toteutumista. Liittohallitus arvioi, järjestömme onnistuneen kuluneen vuoden toimintasuunnitelman toteuttamisessa varsin hyvin. Ensimmäisessä koronan jälkeisessä vuodessa saatiin paljon uutta toimintaa ja toimijoita mukaan tekemään nuorisovaltuustoliikkeen tulevaisuutta. Erityiskiitos alumnoituville hallituksen jäsenille, Vilhelmiinalle, Artulle, Ella-Sofialle ja Eemelille <3

Uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa 14.1.2023