Hyppää sisältöön

Viisi uutta kuntaa sai Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin

Nuorten osallisuuden eteen tehdystä työstä palkittiin yhteensä viisi uutta kuntaa ja kaupunkia: Siuntio, Tampere, Pori, Haapajärvi ja Masku.

Lisäksi kaikkien aikojen ensimmäiset sertifikaatit vuonna 2019 saaneiden Järvenpään, Punkalaitumen ja Sastamalan sertifikaattien voimassaoloa jatkettiin kahdella vuodella. Sertifikaatti on nyt myönnetty yhteensä 25 kuntaan Suomessa.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa erinomaisen perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti.

– Tälläkin hakukierroksilla saimme erinomaisia hakemuksia kunnilta, joissa nuorisovaltuustojen toimiedellytykset on turvattu esimerkilliselllä tavalla, kommentoi Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja Anton Hietsilta.

– Tuntui hyvältä voida myös myöntää jatkoa kaksi vuotta sitten sertifikaatin saaneille kunnille. On tärkeää, että nuorisovaltuustomyönteinen meininki kunnissa ei lopu tunnustuksen saamiseen, lisää prosessista vastannut liittohallituksen jäsen Kosma Rönkä.

Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 1.1.2022-31.12.2023.

Lisätietoja antaa:

Anton Hietsilta
puheenjohtaja
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry.
anton.hietsilta@nuva.fi
puh. 044 777 0561