Hyppää sisältöön

Osallistu, vaikuta, äänestä!

Tämän viikon sunnuntai 14.4.2019 on monella tapaa tämän kevään, vuoden, ehkä pidemmänkin ajanjakson tärkein päivä. Silloin on nimittäin eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä, minkä moni teistä varmasti jo tiesikin. Vaalit ovat meille vaikuttajille, niin täysi-ikäisille kuin alaikäisillekin, hienoa aikaa. Pääsee haastamaan, kyseenalaistamaan ja tenttaamaan ehdokkaita. Saa tehdä sydämensä kyllyydestä erilaisia vaalikoneita sekä osallistua ehdokkaiden ja muidenkin järjestämiin tilaisuuksiin.

Vaalit ovat tärkeä perusta suomalaiselle demokratialle ja vaikuttamiselle. Jokaisella täysi-ikäisellä on yhtäläinen mahdollisuus käyttää ääntänsä ja vaikuttaa siihen, kuka tekee maatamme eteenpäin vievät päätökset seuraavan neljän vuoden aikana. Vaaleista on valitettavasti ehkä tulossa myös järjestelmämme kompastuskivi. Äänestysprosentti on ollut valitettavasti jo pitkän aikaa laskeva, mikä on uhka demokratiallemme. Meidän kaikkien on tehtävä työtä, jotta tämä trendi saadaan pysäytettyä ja äänestysprosentti toivottavasti jopa nousuun.

Monet meistä ovat varmasti mukana erilaisten eduskuntavaaliehdokkaiden kampanjoissa. Tämä viikko on monella tavalla ratkaiseva, minkä takia onkin tärkeää, että te, jotka olette uskaltaneet laittaa itsenne likoon, jaksatte vielä viimeisen rutistuksen. Sunnuntai-iltana voitte huokaista helpotuksesta, varata taas aikaa itsellenne ja rentoutua. Ottakaa mukava asento ja lukekaa, käykää lenkillä, leipokaa, ihan mitä vain! Menkää oman ehdokkaanne vaalivalvojaisiin ja juhlikaa ehdokkaanne päästessä läpi. Ja vaikkei oma ehdokas pääsisikään läpi, juhlikaa silti. Olette jaksaneet tehdä paljon arvokasta työtä, joka ei mene hukkaan, vaikkei kampanjoinnin kohde tällä kertaa pääsisikään läpi.

Muistakaakin siis jokainen huolehtia itsenne ja ehdokkaanne hyvinvoinnista. Onnea kaikille tasapuolisesti viimeiseen rutistukseen!

 

Eetu Niemi

Kirjoittaja on Ypäjältä kotoisin oleva liittohallituksen hankevastaava. Hän on vastuussa esimerkiksi eduskuntavaalikampanjasta ja maakunnallisista nuorisovaltuustoista.