Hyppää sisältöön

Liittokokouksessa palkittiin vuoden 2023 parhaat toimijat

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. jakaa vuosittain liittokokouksessa #PARAS-palkinnon vuoden nuorisovaltuustolle, nuorisovaltuutetulle, liiton toimijoille, nuorisovaltuuston ohjaajalle ja nuorisovaltuustoteolle, sekä vuoden piirille. Vuoden 2023 parhaat toimijat palkittiin sunnuntaina 19.11.2023 XXVI liittokokouksessa.

Vuoden nuorisovaltuutettu on Miro Isotalo.

Miro on toiminut aktiivisesti erityisesti Jämsän nuorisovaltuustossa. Hän on käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa edistääkseen nuorten hyvinvointia ja osallisuutta, kritiikistä ja vaimennus yrityksistä huolimatta. Esimerkillään Miro on myös rohkaissut muitakin nuorisovaltuutettuja käymään yhteiskunnallista keskustelua ja parantanut nuorisovaltuustonsa asemaa kunnassa. Miro on ahkerasti kirjoittanut mielipidekirjoituksia erilaisiin medioihin ja auttanut merkittävästi esimerkiksi oman kuntansa pride-tapahtuman toteuttamisessa.

Vuoden 2023 nuorisovaltuustoksi on Vantaan nuorisovaltuusto.

Vantaan nuorisovaltuuston toiminta on ollut aktiivista ja vaikuttavaa jo pitkään. Vantaan nuorisovaltuusto on onnistunut rikkomaan uutikynnyksiä, kuullut laajemmin nuorten mielipiteitä ja ottanut kantaa vaikuttavasti kaupungin päätöksenteossa sekä toteuttanut laajan koulukiertueen.

Vuoden nuorisovaltuusto-ohjaaja on Heidi Kuikko.

Heidi on tehnyt paljon arvokasta ja tärkeää työtä Haminan nuorten eteen. Heidi on vaikuttanut aktiivisesti kunnassa nuorten asioihin ja kehitellyt paljon uusia ideoita. Hän on luonut tosi nopeasti hyvän ryhmähengen Haminan nuorisovaltuustoon, joka kannustaa kaikkia uskaltamaan tuomaan äänensä kuuluviin!

Vuoden osallisuussoturit ovat Matias Toivola, Vilja Vänskä, Roger Penter, Henri Mehtälä ja Juuso Försti.

Roger Penter on toiminut liitossa monenlaisissa erilaisissa vastuupaikoissa ja on näin todella tärkeä osallisuuden soturi liittomme sisällä. Roger on toiminut sekä kouluttajana, piirissä, piirineuvostossa että viestintätiimissä. Rogeriin voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Hän ottaa aina koppia tarvittaessa ja hoitaa vastuunsa tunnollisesti.

Juuso Försti on toiminut ahkerasti ja aikaansaavasti Isokyrön Etelä-Pohjanmaan nuorisovaltuuston puheenjohtajana. Häntä kuvataan taitavana asioihin perehtyjänä, joka tekee taitavasti yhteistyötä niin nuorten kuin viranhaltijoiden kanssa. Vuoden 2023 liittokokouksessa Juuso johti tarmokkaasti tavoiteohjelmaa valmistellutta toimikuntaa, varmistaen jäsendemokratian toteutumisen.

Vilja Vänskä on toiminut vuoden aikana aktiivisena toimijana sekä liiton viestintätiimissä että Pirkanmaan piirin piirihallituksessa. Vilja on tuonut toimintaan intoa ja ideoita viestintätiimiin ja toiminut suurena tukipilarina piirihallituksen arjessa. Hän on tehnyt lukuisia nuvakäyntejä Pirkanmaan alueen nuorisovaltuustoihin tehden liitolle jäsenhankintaa, kannustaen nuorisovaltuustoja vaikuttamaan ja olemaan aktiivinen.

Matias Toivola on toiminut liiton kouluttajana kuluneena vuonna ja toiminut tehtävässään erityisen aktiivisesti. Hän on kouluttanut ennennäkemättömän määrän nuorisovaltuustoja ympäri Suomen ja ollut valmis tarttumaan haasteisiin tilanteessa kun tilanteessa.

Henri Mehtälä on työskennellyt aktiivisesti niin paikallisessa nuorisovaltuustossa kuin piirissä. Henri on aktiivisesti elvyttänyt piirin toimintaa sekä kontaktoinut alueen kuntia. Henrin lannistumaton asenne ja rohkaiseva käytös on motivoinut myös muita toimimaan piirissä aktiivisemmin.

Vuoden piiri on Kaakkois-Suomen piiri

Kaakkois-Suomen piiri on tehnyt laadukasta toimintaa koko vuoden. Laajasta toiminta-alueesta huolimatta porukka on yhtenäinen ja hyvällä ryhmähengellä onkin saatu tuloksia aikaan. Keväinen nuvakahvitapahtuma