Hyppää sisältöön

Liittokokouksessa palkittiin vuoden parhaat toimijat

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. jakaa vuosittain liittokokouksessa #PARAS-palkinnon vuoden nuorisovaltuustolle, nuorisovaltuutetulle, nuorisovaltuuston ohjaajalle ja nuorisovaltuustoteolle, sekä vuoden piirille. Vuoden 2021 parhaat toimijat palkittiin sunnuntaina 21.11.2021 XXIV liittokokouksessa.

Vuoden nuorisovaltuutettu on Hyvinkään nuorisovaltuuston Onni Pusa. Pusa on osoittanut aktiivisuutta sekä paikallisessa nuorisovaltuustossa että liitossa. Hän tuo rohkeasti omia mielipiteitään ja kehitysideoitaan, eikä pelkää vastoinkäymisiä vaan tarttuu toimeen ja etsii ratkaisuja nuorten parhaaksi.

Vuoden nuorisovaltuustoteko on NuvaPlus – Alueellinen nuorisovaltuustojen toiminnan tukemis- ja kehittämishanke Pohjois-Karjalan alueella. Nuva Plus on nuorten omasta aloitteesta syntynyt merkittävä hanke, joka edistää nuorisovaltuustojen tukemista merkittävällä tavalla ja toimii pilottina muillekin alueille.

Myös Porvoon nuorisovaltuuston ohjaaja  Petra Backman palkittiin työstään. Backman on tärkeä osa Porvoon nuorisotyötä, jossa kannustetaan yhdenvertaisuuteen ja hyväksytään kaikki omana itsenään. Hän kannustaa kaikkia kertomaan mielipiteensä sekä tukee ja auttaa nuorisovaltuutettuja kaksikielisesti.

Vuoden 2021 nuorisovaltuustoksi valittiin valittiin Siuntion nuorisovaltuusto. Siuntion aktiivinen nuorisovaltuusto on näkyvä kunnan tapahtumilla ja kouluissa, ja sen on panostanut mallikkaasti myös kaksikielisyyteen.

Vuoden piiriksi valittiin Pirkanmaan piiri. Pirkanmaan piiri on tehnyt tehokasta jäsenhankintaa ja sillä on vahva edustus liiton toiminnassa. Piiri on järjestänyt laadukkaita tapahtumia sekä ohjelmaa alueen nuorisovaltuutetuille, ja teki kuntavaaleissa paljon päättäjätapaamisia.