Hyppää sisältöön

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n ensi vuoden johto valittiin – puheenjohtajaksi Nette Rimpioja

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n 25. varsinainen liittokokous järjestettiin tänä viikonloppuna 18.–20.11.2022 Lappeenrannassa.  Kokoukseen osallistui miltei sata nuorta vaikuttajaa eri puolilta Suomea. Liittokokouksessa tehtiin linjauksia tulevan vuoden toiminnasta sekä valittiin vuoden 2023 puheenjohtajisto ja muu liittohallitus.

Vuoden 2023 puheenjohtajaksi kokouksessa valittiin Nette Rimpioja. Rimpioja on pian 20-vuotias ylioppilas ja kunnanvaltuutettu Sysmästä Päijät-Hämeestä.

– Ensi vuoden tärkein teema on eduskuntavaalit ja niissä nuorten osallisuuden puolesta puhuminen. Osallisuus ei saa jäädä aikuisten harkinnanvaraan ja luoda eriarvoisuutta nuorten keskuudessa. Jatketaan järjestön kehittämistä yhdessä jäsenten kanssa ja juhlistetaan 25 juhlavuotta näyttävästi, vastavalittu puheenjohtaja kommentoi.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Maria Markkula ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Filip Godlewski. Puheenjohtajiston lisäksi liittohallituksen jäseniksi valittiin Markus Koski, Eino Koskinen, Petra Varjus ja Aada Aho.

Liittokokous antoi myös julkilausuman, jossa vaaditaan nuorisovaltuustojen puhe- ja läsnäolo-oikeuksien ja suoran aloiteoikeuden kirjaamista lakiin. Ensi kevään eduskuntavaalit ovat nuorten kannalta ratkaisevat.

 Lisäksi julkilausumassa vaaditaan äänestysikärajan laskua 15 vuoteen.

– On kestämätöntä, ettei lasten ja nuorten ääni kuulu päätöksissä, joiden seurauksien kanssa he tulevat elämään, tuore puheenjohtaja Rimpioja linjaa julkilausumassa.

Lue kokouksen julkilausuma: 

XXV Liittokokouksen julkilausuma: Eduskuntavaaleissa on nuorten aika kuulua

Lisätietoja antavat

Vuoden 2023 puheenjohtaja Nette Rimpioja, nette.rimpioja@nuva.fi, puh. 040 962 1247

Pääsihteeri Aino Pohjanvirta, aino.pohjanvirta@nuva.fi, puh. 044 331 1194