Hyppää sisältöön

Tiedote liittohallituksen kokouksesta 5/2019

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n liittohallitus piti viidennen kokouksensa Heinolan kaupungintalolla 5.5.2019. Vuoden viides kokous on perinteisesti pidetty puheenjohtajan kotipaikkakunnalla.

Liittohallitus ja toimiston väki vierailivat perjantaina 3.5. Raute Oyj:n tehtaalla Nastolassa kuulemassa muun muassa yrityksen strategiatyöstä. Viikonloppu jatkui aamukoulun ja toiminnansuunnitteluseminaarin merkeissä viihtyisällä Sulkavankosken kesäkodilla Heinolassa. Sunnuntaina ennen kokousta Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen kertoi liittohallitukselle Heinolan kaupungista ja sen strategiasta.

Kokouksessa käytiin läpi hallintoon ja talouteen liittyviä asioita. Liittohallitus esimerkiksi päätti avoimessa kokouksessa 3/2019 saatuun jäsenaloitteeseen vastaamisesta, hyväksyi vuoden 2020 toimintasuunnitelmaprosessin sekä päätti toteuttaa puoliväliraportoinnin toimintasuunnitelman, sen kärkihankkeiden ja hallitusohjelman toteutumisen osalta. Lisäksi käytiin läpi muun muassa liiton taloudellinen tilanne.

Liittohallituksen jäsenet esittelivät kärkihankkeiden edistymistä. Liitolla on vuonna 2019 viisi kärkihanketta, joiden vetovastuut on jaettu liittohallituksen jäsenten kesken. Tässä kokouksessa käytiin läpi, miten hankkeet ovat edistyneet.

Lisäksi hankevastaava Eetu Niemi esitteli liiton hankkeita ja kampanjoita, ja maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishankkeen projektipäällikkö Helen Honkasaari kertoi hankkeen edistymisestä.

Kokouksessa käsiteltiin myös liiton koulutuksiin liittyviä asioita: Koulutusvastaava Niklas Vaulanen kertoi millaista palautetta kevään Aktiivipäivistä saatiin, ja varapuheenjohtaja Matias Mäkiranta antoi esityksensä liiton Aktiivipäivät ABC & HC -tapahtumien uusista mallirungoista. Lisäksi käytiin lähetekeskustelut syksyn Aktiivipäivistä ja ohjaajien koulutuksesta, sekä kuultiin Huipputapaamisen tilannekatsaus.

Muita asioita ja päätöksiä:

  • Kuultiin ajankohtaiskatsaus liiton kansainvälisestä toiminnasta ja siihen liittyvistä suunnitelmista.
  • Jäsenyysvastaava Mimi Korjus esitteli kevään jäsenkyselyn tuloksia.
  • Nuva-tukivastaava Mea Vähä-Jaakkola esitteli kesäseminaarin projektisuunnitelman.
  • Keskusteltiin piirineuvoston kehittämisohjelmasta ja kuultiin piirien ajankohtaisia kuulumisia.
  • Varapuheenjohtaja Anette Pottonen ja viestintäasiantuntija Noora Liuhonen kertoivat liiton brändityön edistymisestä.
  • Nuva ry:n vs. pääsihteeriksi valittiin Mikko Kymäläinen ja järjestökoordinaattoriksi Jenni Porkka.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Sami Salminen
sami.salminen@nuva.fi
puh. 044 777 0561