Hyppää sisältöön

Vihtori Suominen ja Nea Tarvainen vahvistamaan Osallisuuden osaamiskeskuksen toimintaa

Nuva ry:n tiimi on saanut kaksi vahvistusta pyörittämään Osallisuuden osaamiskeskuksen toimintaa, Vihtori Suomisen ja Nea Tarvaisen aloittaessa työt Nuvalla 1.6.2020.

Suominen ja Tarvainen työskentelevät Nuva ry:n työntekijöinä Osallisuuden osaamiskeskuksessa, jonka tehtävänä on edistää nuorten osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia, kouluttaen viranhaltijoita ja keräten nuorilta ideoita osallisuuden edistämiseksi.


Vihtori Suominen aloittaa työt osallisuusasiantuntijana. Suominen on työskennellyt aiemmin projektisuunnittelijana Opetushallituksessa tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakoinnin parissa ja toiminut pitkään nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä. Suominen valmistui tänä keväänä Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta poliittinen historia pääaineenaan ja on kiinnostunut kansalaisyhteiskunnasta, osallisuudesta, demokratiasta ja poliittisesta järjestäytymisestä myös akateemisesti.

“On kutkuttavaa päästä työkseen edistämään ja tukemaan erilaisista taustoista tulevien nuorten yhteiskunnallista järjestäytymistä ja toimijuutta. On todella siistiä päästä osaksi Osallisuuden osaamiskeskuksen toimintaa, sillä sen tehtävä ja tavoitteet  vakuuttivat minut suuresti”, kommentoi Suominen. 

Nea Tarvainen täydentää Nuvan tiimiä osallisuussuunnittelijan roolissa. Aiemmin Tarvainen on työskennellyt järjestö- ja viestintäsihteerinä.

“Mahtavaa päästä työskentelemään nuorten osallisuuden parissa! Nuorilla ja heidän mielipiteillään on tärkeä rooli yhteiskunnassa. Odotan innolla työskentelyä muiden osaamiskeskuskonsortion jäsenten kanssa”, kommentoi Tarvainen.

Työntekijät tervetulleeksi toimittaa puheenjohtaja Matias Mäkiranta: “Uusi Osallisuuden Osaamiskeskus tarkoittaa Nuorisovaltuustojen Liitolle merkittävää toiminnan kasvua ja on mahtavaa saada kaksi huippuosaajaa lisää toimistomme kokoonpanoon.”

“Merkittävästä hakijamäärästä Vihtori ja Nea valikoituivat Nuva ry:n uusiksi työntekijöiksi asiantuntemuksellaan nuorten osallisuudesta kuin nuorten kanssa työskentelystä. Kyky hahmottaa osallisuus kriittisenä edellytyksenä kestävälle tulevaisuudelle ja taito kohdata ihmiset iästä riippumatta, vakuuttivat. Olen innoissani siitä että Vihtori ja Nea liittyvät työyhteisöömme!” komppaa pääsihteeri Hanna Kivimäki.

Osallisuuden osaamiskeskus on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto  ry:n, Nuorten Akatemian, Koordinaatin ja Kehittämiskeskus Opinkirjon yhteinen nuorisoalan kehittämiskeskus. Osallisuusasiantuntijan ja -suunnittelijan  tehtävät ovat määräaikaisia osaamiskeskustehtävien ja -rahoituksen mukaisesti ja kestävät vuoden 2023 maaliskuuhun saakka.

Yhteystiedot:

Osallisuusasiantuntija  Vihtori Suominen, vihtori.suominen@nuva.fi, puh. 0504680035
Osallisuussuunnittelija Nea Tarvainen, nea.tarvainen@nuva.fi, puh. 0505018134

Lisätietoja osaamiskeskuksen toiminnasta antaa puheenjohtaja Matias Mäkiranta (matias.makiranta@nuva.fi, puh. 044 777 0561).