Hyppää sisältöön

Nuva ry:n uudeksi pääsihteeriksi valittiin Hanna Kivimäki ja osallisuusasiantuntijaksi Oscar Lindvall 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton toimistolle saadaan maaliskuussa uusia kasvoja, kun uudeksi pääsihteeriksi valittu Hanna Kivimäki sekä osallisuusasiantuntijaksi valittu Oscar Lindvall aloittavat työnsä. Lisäksi tammikuussa työt aloitti projektisihteeri Susanna Ranta, joka järjestää korkeakouluharjoittelunaan liiton tapahtumia yhdessä järjestökoordinaattorin kanssa. 

Hanna Kivimäki Nuva ry:n uudeksi pääsihteeriksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. on valinnut Hanna Kivimäen liiton uudeksi pääsihteeriksi. Kivimäki siirtyy tehtävään opetus- ja kulttuuriministeriöstä, jossa hän on työskennellyt nuorisotyön ja -politiikan vastuualueella, muun muassa valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelma VANUPO:n valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Kivimäki on kerryttänyt kokemusta myös Nuori kirkko ry:llä, Eurooppanuorissa, Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA:ssa sekä vaikuttaa parhaillaan Young European Federalists (JEF):in hallituksessa. Kivimäki viimeistelee kulttuurituottajan opintojaan.

“On mahtavaa saada pääsihteeriksi henkilö, jolta löytyy monipuolista järjestöosaamista sekä kokemusta nuorisotyöstä ja -politiikasta. Hannalla on paljon ajatuksia järjestön kehittämiseksi ja uskon, että hänen asiantuntijuutensa avulla Nuva ry. voi ottaa taas askelia eteenpäin järjestökentällä”, kertoo Nuva ry:n puheenjohtaja Matias Mäkiranta.

Pääsihteeri johtaa toimistoa toimien työntekijöiden esihenkilönä. Pääsihteeri pitää huolen siitä että talous ja hallinto pysyvät järjestyksessä sekä tukee puheenjohtajaa valtakunnallisissa edunvalvontakysymyksissä. Tulevana vuonna Nuva ry:n vuotta rytmittävät Suomen nuorisovaltuutetut yhteen kutsuvat valtakunnalliset koulutukset ja tapahtumat sekä järjestön toiminnan päämäärätietoinen kehittäminen.

“En malta odottaa, että pääsen tekemään töitä sen eteen, että Nuva ry:n kehitys ensisijaisena asiantuntijana nuorten osallisuudessa jatkuu. Haluan varmistaa, että Nuva ry. on vetovoimainen ja kasvattava työyhteisö ja järjestönä paikka, jossa luottamustoimijat pääsevat kasvamaan vaikuttajina. Ennen kaikkea olen innoissani päästessäni luotsaamaan osaavia asiantuntijoita ja luomaan mahdollisuuksia nuorille”, kertoo uusi pääsihteeri Hanna Kivimäki.

Kivimäki aloittaa pääsihteerin tehtävässä 23. maaliskuuta. 

Yhteystiedot:
Hanna Kivimäki, hanna.kivimaki@nuva.fi,  puh. 050 351 8681

Lisätietoja valinnasta antaa puheenjohtaja Matias Mäkiranta
matias.makiranta@nuva.fi, puh. 044 777 0561


Oscar Lindvall uudeksi osallisuusasiantuntijaksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n uudeksi osallisuusasiantuntijaksi valittiin Oscar Lindvall. Lindvall on aiemmin työskennellyt Nuva ry:llä Huipputapaamisen projektisihteerinä vuonna 2019. Kokemusta on lisäksi karttunut kattavasti erilaisissa järjestöissä, sekä esimerkiksi Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunnan jäsenenä. Lindvall opiskelee Tampereen yliopistossa valtio-oppia, jossa hän on erikoistunut poliittiseen osallisuuteen, johtamiseen sekä demokratiakysymyksiin.

“Mahtavaa päästä takaisin Nuva ry:lle työskentelemään nuorten osallisuuden parissa. Nuorisovaltuustotoiminta on viime vuosina kehittynyt valtavin askelin ja tätä myönteistä kehitystä haluan olla edistämässä”, Lindvall kertoo.

Osallisuusasiantuntijan edunvalvontatyöhön kuuluu muun muassa edunvalvonnan koordinointi yhdessä muiden toimijoiden kanssa, virallisten lausuntojen muotoilu yhdessä liiton luottamushenkilöiden kanssa, liiton edustaminen työryhmissä ja muu sidosryhmäyhteistyö. Tämän lisäksi osallisuusasiantuntija vastaa paikallisesta edunvalvonnasta ja nuorisovaltuustojen edunvalvontatyön tukemisesta. 

“Oscarin kaltainen osallisuuden ammattilainen on erinomainen lisä liiton toimistolle. Oscarin laaja asiantuntevuus osallisuuteen sekä nuorisovaltuustoihin liittyvissä kysymyksissä tulee olemaan liitollemme suuri voimavara”, liiton puheenjohtaja Matias Mäkiranta kuvailee.

Lindvall aloittaa osallisuusasiantuntijan tehtävässä 2. maaliskuuta. 

Yhteystiedot:
Oscar Lindvall, oscar.lindvall@nuva.fi 

Lisätietoja valinnasta antaa puheenjohtaja Matias Mäkiranta
matias.makiranta@nuva.fi, puh. 044 777 0561


Susanna Ranta aloitti projektisihteerinä tammikuussa

Liiton projektisihteerinä aloitti tammikuussa Susanna Ranta. Aikaisemmin hän on toiminut tapahtumatuotannon parissa muun muassa opiskelijajärjestöissä erilaisissa rooleissa. Ranta opiskelee Helsingin Yliopistossa teologiaa sivuaineenaan muun muassa politiikantutkimus ja viestintä.

”On hienoa päästä työskentelemään nuorten vaikuttajien kanssa. Nuva ry. tekee tärkeää työtä nuorten osallisuuden edistämiseksi ja on upeaa päästä mukaan mahdollistamaan tätä tapahtumien muodossa”, Ranta kertoo. 

Ranta järjestää korkeakouluharjoittelunaan liiton valtakunnalisia koulutuksia ja tapahtumia yhdessä järjestökoordinaattorin sekä muun toimiston ja luottamustoimijoiden kanssa. Häneen pääsee siis tutustumaan erityisesti Aktiivipäivät ABC & HC:lla, Aktiivipäivät X:llä sekä Huipputapaamisessa.

“Susannasta on ollut jo nyt suuri apu liiton suurimpien tapahtumien Aktiivipäivien ja Huipputapaamisen järjestämisessä. On ollut mahtavaa saada näin skarppi tyyppi tukemaan liiton palvelutarjonnan tuottamista”, liiton puheenjohtaja Matias Mäkiranta kommentoi.

Yhteystiedot:
Susanna Ranta, susanna.ranta@nuva.fi, puh. 050 395 2108 

Lisätietoja valinnasta antaa puheenjohtaja Matias Mäkiranta
matias.makiranta@nuva.fi, puh. 044 777 0561