Hyppää sisältöön

Vaikuttajatarina: Entinen nuvalainen Sini Korpinen tekee nykyään töitä vaikuttajaviestijänä

Teksti: Matias Mäkiranta

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton #parastanuvassa -kampanjan osana esittelemme entisiä nuorisovaltuutettuja ja heidän vaikuttajatarinoitaan. Ensimmäisenä vuorossa on vuosina 2007-2009 liiton puheenjohtajana toiminut Sini Korpinen, joka työskentelee tällä hetkellä johtavana asiantuntijana Miltton Networksilla.

Sini Korpisen muistot nuorisovaltuustotoiminnasta ovat positiiviset. Kuopion nuorisovaltuustolla oli jo 2000-luvun alussa aktiivista toimintaa:

– Paikallisella nuorisovaltuustolla Kuopiossa oli hyvät vaikutusmahdollisuudet: riittävä budjetti, lautakuntapaikat ja työntekijä. Esimerkiksi opiskelijakorttien hintojen nousua vastustava mielenosoitus keräsi laajasti osallistujia, Korpinen muistelee nuorisovaltuustoaikojaan.

Sini Korpinen toimi Kuopion nuorisovaltuustossa vuosina 2002-2004 ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajana vuosina 2007-2009. Hänen puheenjohtajuutensa aikana liitto kasvoi valtakunnalliseksi toimijaksi ja palkkasi muun muassa ensimmäisen kokopäiväisen työntekijänsä.

– Tungin liittovuosinani joka paikkaan kuultavaksi ja panostin verkostoitumiseen sekä liiton tunnettavuuden kasvuun, Korpinen kertoo.  

Korpisen mukaan liiton vaikuttaminen on muuttunut kasvun myötä systemaattisemmaksi. Kun hän aloitti tehtävänsä puheenjohtajana, suuri osa puheenjohtajan ajasta kului perustoimintaan niukoista resursseista johtuen:

– Kun aloitin puheenjohtajana, liiton budjetti vuodessa oli 10 000 euroa ja jäsenlehti tehtiin mustavalkoisena Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin tulostimella.

Nuorisovaltuustotoiminnasta eväitä työelämään

Korpinen on työskennellyt Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton jälkeen muun muassa Allianssilla ja Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteerinä, minkä jälkeen hän teki vuosia töitä politiikassa muun muassa politiikan suunnittelijana, erityisavustajana ja poliittisena avustajana. Viimeiset vuodet hän on tehnyt töitä viestinnän ja vaikuttajaviestinnän parissa. Korpisen mukaan nuorisovaltuustotoiminnasta on ollut suuri hyöty kaikissa näissä tehtävissä.

– Opin Suomen Nuorisovaltuustojen Liitossa tekemään pienillä resursseilla isoja asioita. Nuorisovaltuustojen Liitolta olen oikeastaan saanut kaiken mitä tänä päivänä olen ensimmäisistä työpaikoista lähtien, Korpinen sanoo.

Maailmaa voi muuttaa muuallakin kuin politiikassa

– Olen ollut politiikassa töissä ja tullut siihen tulokseen, että politiikan ohella nimenomaan yritykset muuttavat maailmaa, Korpinen sanoo.

Vaikuttajaviestinnästä tai lobbaamisesta keskustellaan nykyään julkisesti paljon. Korpisen mukaan alalla on huonompi maine kuin mitä pitäisi olla. Hän kertoo, että lobbarit eivät tee sellaisia asiakkuuksia, joihin eivät itse usko.

– Työssäni autan asiakasyrityksiäni näkemään sitä muutosta, mitä heidän pitäisi tehdä, jonka jälkeen autan heitä viestimään tästä muutoksesta. Koen, että tämä on yksi tehokkaimpia tapoja muuttaa maailmaa paremmaksi, Korpinen kertoo.

Parasta nuvassa on se, että nuoret ihmiset saavat onnistumisen ja epäonnistumisen kokemuksia, jotka ovat molemmat oppimisen kannalta arvokkaita


Sini Korpinen

  • entinen kuopiolainen nuorisovaltuutettu
  • Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton pj 2007-2009
  • Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeri 2012-2014
  • Sammon Tekijät -palkinto 2010
  • viime vuodet työskennellyt vaikuttajaviestinnän parissa, ensin Ellun Kanoilla, nyt Milttonilla
  • mukana Politbyroo -podcastissa