Hyppää sisältöön

Kevättä liitolla ja ilmassa – varapuheenjohtajaprojekti käyntiin

Aurinko pilkottaa ja muuttolaatikot raahautuvat Tampereelta Helsinkiin. Oma asunto, kaksi kuukautta toimistolla ja varapuheenjohtajaprojekti häämöttävät.

Vappua edeltävänä keskiviikkona pääsin aloittamaan liiton toimistolla kahden kuukauden pituisen työjaksoni Helsingissä, puurtaen nuorten, nuvalaisten ja nuvien eteen. Varapuheenjohtajaprojektini ja siten seuraavat kaksi kuukautta sisältävät paljon kaikkea mielenkiintoista ja innostavaa.

En voisi olla enempää innoissani alkaneesta projektista ja on ihanaa päästä tekemään parhaita hommia vihdoin myös vapaa-ajan lisäksi ihan kokoaikaisesti!

Nuorisovaltuustoseminaari Norjassa

Projekti alkoi heti tositoimilla: matkustimme Filipin kanssa Kristiansandin kuntaan Norjaan tapaamaan norjalaisia nuorisovaltuutettuja sekä kertomaan suomalaisista nuorisovaltuustoista ja liitosta. Parin päivän reissu sisälsi kauniita maisemia, tiukkaa asiaa nuorten osallisuudesta, paljon uusia kasvoja ja kohtaamisia. Pohjoismaista löytyy paljon yhtäläisyyksiä nuorisovaltuustotoiminnassa ja Norjassakin nuorisovaltuustot ovat Suomen tapaan lakiin kirjattuja. Takaisin Suomeen oli hyvä tuoda mukanaan niin ajatuksia, ideoita kuin vähän norjalaista suklaatakin, mutta erityisesti entistäkin enemmän ideoita ja motivaatiota kansainväliseen yhteistyöhön.

Järjestöllistä kehittämistä

Liiton piirijärjestöt, piirineuvosto ja koko järjestön rakenne ovat olleet monien vuosien ajan aina takuuvarmat keskusteluissa toistuvat aiheet. Tänä vuonna liiton toimintasuunnitelman kirjauksissa piirien toiminnan tarkastelussa ja järjestön rakenteessa otetaan vihdoin härkää sarvista kiinni ja luodaan pelimerkit tulevaisuudelle ja toimiville rakenteille. Työskentelen muun muassa tämän ja muiden järjestö-aiheisten toimintasuunnitelman kohtien parissa projektin aikana! Luvassa on niin piirien jäsenhankita-asioita, kuntien kontaktointia kun syksyn suunnittelua.

Jokapaikan höylänä

Edellä mainittujen lisäksi asialistalla on myös liiton tulevan vuoden asiakirjojen kirjoitteluissa auttamista, kumppanuuksien hankintaa sekä materiaalien lisäystä liiton materiaalipankkiin. Auttelen erinäisissä asioissa toimiston arjessa, kun työtä tehdään päivittäin nuorten eteen: kirjoitan, edustan, soittelen ja nauran – kädet savessa, kun käsiparit tarvitaan!

Näin se kevät vain joka vuosi tulee ja valaa uutta intoa tehdä töitä – toivottavasti myös sinne! Jos projektista herää kysymyksiä tai mikä vain ihmetyttää, saa soittaa, laittaa viestiä tai tulla vaikka käymään kylässä Helsingissä tai vierailemaan toimistolla.

Paljon valoa loppukevääseen, halataan kun tavataan! <3