Hyppää sisältöön

Vuoden 2022 parhaat toimijat palkittiin liittokokouksessa

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. jakaa vuosittain liittokokouksessa #PARAS-palkinnon vuoden nuorisovaltuustolle, nuorisovaltuutetulle, nuorisovaltuuston ohjaajalle ja nuorisovaltuustoteolle, piiritoimijalle sekä vuoden piirille. Vuoden 2022 parhaat toimijat palkittiin sunnuntaina 20.11.2022 XXV liittokokouksessa.

Vuoden nuorisovaltuutettu on Keravan nuorisovaltuuston Eva Guillard

Eva on osoittanut aktiivisuutta sekä paikallisessa nuorisovaltuustossa että liitossa. Hän tuo rohkeasti omia mielipiteitään ja kehitysideoitaan, eikä pelkää vastoinkäymisiä vaan tarttuu toimeen ja etsii ratkaisuja nuorten parhaaksi.

Vuoden nuorisovaltuustoteko on Ähtärin nuorisovaltuuston tapahtumaonnistuminen ja ystävyysjulistus Nokian nuorisovaltuuston kanssa

Ähtärin 5 400 asukkaan kaupungin nuorison suurtapahtuma kokosi yhteen yli 250 nuorta seutukunnan alueelta nuorisovaltuuston järjestämään tapahtumaan. Kokonaisuus oli erittäin onnistunut ja lisäsi nuorten hyvinvointia alueella. Näkyvä toiminta kannustaa nuoria tulemaan nuorisovaltuustotoimintaan mukaan. Tapahtumassa allekirjoitettiin myös Ähtärin ja Nokian nuorisovaltuustojen välinen ystävyysjulistus lisäämään kuntien nuorten yhteistyötä.

Hämeenkyrön nuorisovaltuuston ohjaaja Anu Hänninen palkittiin työstään

Anu on aina mukana auttamassa tarvittaessa kaikissa nuvan ideoissa; koskipa se tapahtumaa, yhteydenottoa päättäjiin, aloitetta tai lehtijuttua. Vaikka Anu kannustaakin nuoria viimeiseen asti, hän kuitenkin pitää huolta, että työmäärät eivät kasva yksittäisille henkilöille liian suuriksi siten, että kannustaa esimerkiksi kokouksessa jakamaan hoidettavia tehtäviä useammalle. Myös aloittaessamme joitain isompia projekteja hän aluksi varmistaa, onko nuorilla varmasti tarpeeksi aikaa ja jaksamista. Anu on nuorten suurin tsemppari!

Vuoden 2022 nuorisovaltuustoksi valittiin Porvoon nuorisovaltuusto

Porvoon aktiivinen nuorisovaltuusto on näkyvä kunnan tapahtumilla ja kouluissa, ja sen on panostanut mallikkaasti myös kaksikielisyyteen. Lisäksi Porvoon nuorisovaltuusto tapasi maaliskuussa Presidentti Sauli Niinistön ja keskusteli mm. nuorten mielenterveydestä ja arjesta.

Vuoden piiriksi valittiin Pohjanmaan piiri

Pohjanmaan piiri on tehnyt laadukasta toimintaa koko vuoden. Laajasta toiminta-alueesta huolimatta porukka on yhtenäinen ja hyvällä ryhmähengellä onkin saatu tuloksia aikaan. Pohjanmaan piiri sai Euroopan Unionin nuorison teemavuoden yhteydessä 1000 euron avustusrahan vaikuttamisen Lauantai-tapahtumaan. Lisäksi piirin hallinto on ollu läpi vuoden laadukasta ja raportit ovat löytäneet perille ajoissa! Piirin puheenjohtaja Hanna Pajala on myös ansioituneesti edustanut kaikkia piiritoimijoita liittohallituksessa piirineuvoston puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

Vuoden piiritoimija on Hämeen piirin Petra Varjus

Petra on toiminut aktiivisuudellaan muidenkin piirihallituksen jäsenien vastuualueella, kun tekijöitä yhteisiin hommiin on tarvittu. Petra on kuluneena vuonna erityisesti ansioitunut piirin viestinnän kehittämisessä TikTokissa. Piirin toimijoiden mukaan Petraan voi aina luottaa, olipa sitten kyseessä mikä tahansa nuorisovaltuustoon tai henkilökohtaiseen elämään liittyvä asia ja hän on aina valmis auttamaan.