Hyppää sisältöön

12 uutta kuntaa sai Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin

Nuorten osallisuuden eteen tehdystä työstä palkittiin yhteensä 12 uutta kuntaa ja kaupunkia: Akaa, Jämijärvi, Jokioinen, Kaarina, Kemi, Loppi, Mikkeli, Nokia, Orivesi, Riihimäki, Vihti ja Virrat.

Lisäksi sertifikaatit vuonna 2021 saaneiden kuntien Haminan, Huittisten, Jyväskylän, Keuruun, Kihniön, Loimaan, Pyhtään, Vimpelin, Ylöjärven, Siuntion, Tampereen, Porin, Haapajärven ja Maskun sertifikaattien voimassaoloa jatkettiin kahdella vuodella.

Sertifikaatti on nyt myönnetty yhteensä neljäänkymmeneen kuntaan Suomessa. 

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa erinomaisen perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti.

— On jälleen hienoa nähdä monissa kunnissa kehitystä nuorten osallisuuden parissa ja onnittelen lämpimästi nyt sertifikaatin saavia. Kannustan kaikkia kuntia ja kuntapäättäjiä pohtimaan, kuinka nuorten loistavat ideat kuntakehittämiseen saataisiin paremmin hyötykäyttöön, kommentoi Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n puheenjohtaja Nette Rimpioja.

— Sydämelliset onnittelut jokaiselle sertifikaatin saajalle! Kantakaa tunnustusta ylpeydellä ja pitäkää se mielessä toiminnassanne. Saa vinkata naapurikunnillekin, jotta saadaan loputkin kunnat nuorisovaltuustomyönteisiksi, hehkuttaa prosessista vastannut liittohallituksen jäsen Aada Aho.

Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 17.5.2023–1.6.2025.


Katso Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin myöntämisperusteet sertifikaatti-sivulta.

Lisätietoja

Nette Rimpioja
Puheenjohtaja
+358 44 777 0561
nette.rimpioja@nuva.fi