Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto järjestää keväällä useita tapahtumia. Tästä artikkelista löydät kevään tapahtumapaikat ja ajankohdat.
21.2. & 7.3. Helsinki
Aktiivipäivät PRO on tarkoitettu ensisijaisesti kokeneille nuorisovaltuutetuille, jotka ovat osallistuneet aiemmin Aktiivipäivät HC:lle. Aktiivipäivät PRO järjestetään kerran vuodessa kahdessa osassa: kahtena eri arkipäivänä. Tapahtuman aikana osallistujat tutustuvat tapahtuman teemaan ja tapaavat päättäjiä ja vaikuttajia.
Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä YK-liiton kanssa ja se liittyy AgendaLab-hankkeeseen.
AgendaLab – nuoret ja paikalliset kestävän kehityksen ratkaisut -hankkeen päätavoite on vahvistaa nuorten ymmärrystä Agenda 2030 -tavoitteista ja niiden merkityksestä nuorten arjessa. Innostamme suomalaisia nuoria edistämään tavoitteiden toimeenpanoa paikallisesti jakamalla tansanialaisten ja ugandalaisten nuorten toteuttamia kestävän kehityksen käytännön tekoja. Tässä koulutuksessa perehdytään Agenda 2030 teemoihin nuorten näkökulmasta.
25.-27.4. Turku
Aktiivipäivät ABC & HC on viikonlopun mittainen tapahtuma, joka kokoaa yhteen nuorisovaltuutettuja ympäri Suomen. Aktiivipäivillä osallistujat saavat vinkkejä vaikuttamiseen omassa nuorisovaltuustosaan sekä oppivat uutta. Aktiivipäivät järjestetään kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä.
ABC-koulutus on suunnattu uusille ja aloittaville nuorisovaltuutetuille. Koulutuksessa nuorisovaltuutetut oppivat nuorisovaltuustotoiminnan ja vaikuttamistyön perusteet sekä kuulevat hyviä nuva-käytänteitä eri puolilta Suomea.
HC-koulutus on suunnattu kokeneemmille nuorisovaltuutetuille, jotka ovat olleet mukana nuorisovaltuustotoiminnassa jo jonkin aikaa. Koulutuksessa osallistujat syventävät vaikuttamisosaamistaan nuorisovaltuustossa ja kunnassa.
Kevään 2025 Aktiivipäivien teema on työelämä ja talous.
16.-18.5. Pääkaupunkiseutu (paikka tarkentuu kevään aikana)
Vaikuttajasimulaatio on nuorille vaikuttajille ja vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille suunnattu tapahtuma. Tapahtuman tarkoituksena on tutustua julkisen päätöksenteon prosesseihin ja eduskunnan toimintaan simulaation keinoin. Viikonlopun aikana osallistujat jaetaan “puolueisiin”, joiden jäsenet kukin osallistuvat valiokuntatyöskentelyyn, jonka puitteissa he pääsevät keskustelemaan nuoria koskevista ajankohtaisista poliittisista aiheista.
Lisätietoja
Axel Eriksson
Koulutusasiantuntija
+358 50 355 1214
axel.eriksson@nuva.fi
Susanna Ranta
Järjestöasiantuntija
+358 44 705 7777
susanna.ranta@nuva.fi