Hyppää sisältöön

Nuorisovaltuustoille

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n ydintehtävä on tukea nuoria vaikuttajia ja vaikuttajaryhmiä ympäri Suomen. Meiltä löytyy osaamista niin pienten kuntien kuin isompienkin alueiden haasteiden ratkaisemiseen. Toiminnassamme on mahdollista verkostoitua laajasti muiden nuorten vaikuttajien, nuorisovaltuustojen, päättäjien ja sidosryhmien kanssa. 

Valtakunnalliset tapahtumat

Valtakunnallisiin nuorisovaltuutetuille suunnattuihin tapahtumiimme voitte osallistua vaikka koko oman nuorisovaltuuston voimin. Tapahtumillamme pääsette oppimaan uutta vaikuttamisesta sekä tutustumaan muihin nuorisovaltuutettuihin ympäri Suomen. Tutustu tapahtumiimme tapahtumasivulla.

Tilauskoulutukset

Haluaisiko nuorisovaltuustonne olla entistä vaikuttavampi? Kaipaatteko uutta puhtia tai olisiko muistin virkistäminen kokoustekniikasta paikallaan? Onko kunnassanne aloitteleva nuorisovaltuusto, joka kaipaisi alkusysäyksen nuorisovaltuustotoimintaan?

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. tarjoaa kahdenlaisia tilauskoulutuksia.

 • Nuorisovaltuustojen koulutukset antavat vinkkejä nuorisovaltuuston toimintaan omassa kunnassa.
 • Yhdenvertaisuuskoulutukset tarjoavat koulutusta yhdenvertaisuuteen liittyvistä teemoista.

Nuorisovaltuuston koulutukset

Nuorisovaltuuston koulutus on kuntien nuorisovaltuustoille suunnattu koulutus, joka räätälöidään vastaamaan tilaajan tarpeita. Koulutuksia löytyy useista eri aiheista, jotka tilaaja valitsee kiinnostuksen ja tarpeen mukaan. Koulutukset sisältävät sekä teoriaa että käytännön harjoituksia.

Kouluttajina toimivat nuoret, joilla on kokemusta nuorisovaltuustotoiminnasta ja vaikuttamisesta. He tuntevat nuorisovaltuustokentän kiemurat ja osaavat innostaen opastaa nuvalaiset vaikuttamisen saloihin!

Koulutusten hinnasto
 • Kahden tunnin koulutus: 400 euroa
 • 3–4 tunnin koulutus: 600 euroa
 • Yli viiden tunnin koulutus yhtenä päivänä: 800 euroa

Koulutuspalkkion lisäksi laskutamme kouluttajan / kouluttajien matkakulut sekä mahdolliset majoittumis- ja ruokailukustannukset koulutuspaikkakunnalla. 

Koulutuksia järjestetään sekä live- että etäkoulutuksina. Yhteen koulutusteemaan varaamme aikaa noin 1,5–2 tuntia. Esimerkiksi 3–4 tunnin koulutukseen voit valita kaksi koulutusaihetta.

Myönnämme koulutuksen hinnasta 25 prosentin alennuksen, jos yli puolet koulutettavista on Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton jäseniä (ja jäsenmaksut kuluvalta vuodelta on maksettu). Kerro koulutusta tilatessasi, jos olette oikeutettuja alennukseen.

Toivomme, että tilaat koulutuksen vähintään yhtä kuukautta ennen toivottua koulutuspäivää.

Peruutusehdot

Koulutuksen tilaaja sitoutuu noudattamaan koulutusten peruutusehtoja.

Koulutustilaisuuden voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutusta. Jos koulutus perutaan viimeistään 7 vuorokautta ennen koulutusta, veloitamme koulutuksen perushinnasta 50 prosenttia. Jos koulutus peruutetaan alle viikko ennen sovittua koulutuspäivää, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen toimisto@nuva.fi.
Koulutuksen siirtämisestä sovitaan erikseen koulutuksen tilaajan, Nuva ry:n toimisto ja kouluttajan kanssa (mikäli kouluttaja on varmistunut).

Koulutustilaus sekä mahdollinen peruutus vahvistetaan tilaajalle sähköpostitse.

Nuva ry. voi perua tilatun koulutuksen viimeistään 7 vuorokautta ennen toivottua koulutusaikaa, jos kouluttajaa ei löydy. Jos koulutus joudutaan perumaan alle viikkoa ennen koulutusta kouluttajan sairastumisen tai muun yllättävän esteen vuoksi, Nuva ry ei ole korvausvollinen, mutta sitoutuu etsimään kouluttajan kanssa uuden ajankohdan mahdollisimman pian. Koulutuksen tilaaja ei maksa koulutuksesta, jos Nuva ry. on perunut koulutuksen.

Koulutustilaus sekä mahdollinen peruutus vahvistetaan tilaajalle sähköpostitse.

Tutustu nuorisovaltuuston koulutusten aiheisiin

Jos olet epävarma siitä, mikä koulutus nuorisovaltuustollenne sopii, ole yhteydessä toimistoomme. Etsitään yhdessä teidän tarpeitanne parhaiten vastaava koulutus!

Nuorisovaltuustotoiminnan alkeet

Nuorisovaltuustotoiminnan perusteet

 • Polkaise vaikuttajaurasi käyntiin tällä koulutuksella! Nuorisovaltuustotoiminnan perusteet -perehdytyksen jälkeen ymmärrät, mikä on nuorisovaltuuston tehtävä kunnassa sekä mikä on sinun roolisi nuvalaisena.

Kokous vaikuttamisen areenana

 • Tämän innostavan opastuksen jälkeen osaat toimia kokouksissa ja kertoa näkemyksistäsi niin nuorisovaltuustossa kuin kunnan lautakunnissakin. 
Välineitä vaikuttamiseen

Vaikuttava tapahtuma

 • Tapahtumat ovat parhaimmillaan paitsi keino järjestää kunnassa nuorten näköistä toimintaa nuorille, myös tapa tehdä politiikkaa. Vaikuttava tapahtuma -koulutus antaa avaimet onnistuneen tapahtuman tuottamiseen.

Viesti ja vaikuta

 • Mikä on viestinnän rooli nuvan toiminnassa ja keille nuvan tulisi viestiä? Kuinka viestinnästä saadaan vaikuttavaa? Tämän koulutuksen jälkeen nuorten ääni ei jää neljän seinän sisälle!

Nuoren vaikuttajan motivaatio, innostus ja itseilmaisu

 • Mitä haluan saavuttaa nuorisovaltuutettuna? Mitkä ovat meidän nuvan tavoitteet tälle vuodelle? Tämän koulutuksen jälkeen tiedät sekä omat että vaikuttamisporukkasi päämäärät ja olet valmis kulkemaan niitä kohti innolla!

Vaikuttajaryhmä tekee ja toimii

 • Hyvä yhteishenki on kaiken A ja O, kun halutaan toimia vaikuttavasti! Tämän koulutuksen jälkeen teillä on kasassa jengi, jossa jokainen voi tuntea kuuluvansa porukkaan.
Vaikuttamisen maailma

Kunnallinen vaikuttaminen 

 • Kuinka vaikutan lähiympäristööni? Mitä nuorisovaltuustomme voi tehdä, jotta kotikunnasta tulee entistä parempi paikka nuorille? Tämän koulutuksen jälkeen ymmärrät mikä on kunta ja erilaiset kunnallisen vaikuttamisen tavat ovat sinulle tuttuja!

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

 • Mitä tehdä, kun kunnan asioita laajemmat kysymykset alkavat kiinnostaa? Missä kannattaa vaikuttaa ja miten? Tämän koulutuksen jälkeen tiedät miten maailmaa muutetaan!

Yhdenvertaisuuskoulutus

Mitä asioita jokaisen on hyvä tietää yhdenvertaisuudesta? Miten yhdenvertaisuus vaikuttaa nuorisovaltuuston toimintaan? Entä miten nuorisovaltuuston toimintaan saa mukaan erilaisia ihmisiä? Koulutuksen aikana opit yhdenvertaisuuteen liittyvää termistöä, ja opit tunnistamaan omia etuoikeuksia sekä ihmisten esteitä osallistua esimerkiksi nuorisovaltuuston toimintaan.

Yhdenvertaisuuskouluksen voitte tilata nuorisovaltuustollenne tai vastaavalle nuorten vaikuttajaryhmälle, jos haluatte oppia lisää yhdenvertaisuusteemasta tai teillä on yhdenvertaisuuteen liittyviä haasteita, joihin kaipaatte apua. Räätälöimme koulutuksen aina tilaajan tarpeiden mukaan. Kouluttajina toimivat yhdenvertaisuuskysymyksiin perehtyneet nuorisoalan ammattilaiset.

Koulutuksen keskeiset tavoitteet ovat:

 • ymmärtää, mitä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo tarkoittavat, mitä eroa niillä on ja miten luodaan turvallinen tila,
 • ymmärtää, miten erilaiset taustat vaikuttavat ihmisten mahdollisuuteen osallistua nuvatoimintaan,
 • ymmärtää erilaisia etuoikeuksia sekä
 • hahmottaa, miten voit itse kohdata ihmisiä eri taustoista.
Yhdenvertaisuuskoulutuksen hinnasto
 • Kahden tunnin koulutus: 400 euroa
 • Kolmen tunnin koulutus: 600 euroa

Hinta sisältää koulutuksen ja koulutusmateriaalit. Koulutuspalkkion lisäksi laskutamme tilaajalta mahdolliset kouluttajan matkakulut koulutuspaikalle.

Toivomme, että tilaat koulutuksen vähintään yhtä kuukautta ennen toivottua koulutuspäivää.

Peruutusehdot

Koulutuksen tilaaja sitoutuu noudattamaan koulutusten peruutusehtoja. 

Koulutustilaisuuden voi peruuttaa veloituksetta viimeistään kahdeksan vuorokautta ennen koulutusta. Jos koulutus perutaan seitsemän vuorokautta ennen koulutusta, veloitamme koulutuksen perushinnasta 50 prosenttia. Jos koulutus peruutetaan kolme vuorokautta ennen koulutusta, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen toimisto@nuva.fi.

Koulutustilaus sekä mahdollinen peruutus vahvistetaan tilaajalle sähköpostitse.

Yhdenvertaisuuskouluttajat

Gurmann “Guru“ Saini
Guru on järjestöaktiivi ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän on edistänyt yhdenvertaisuusasioita eri järjestöissä yli viisi vuotta. Hän johti mm. Eurooppanuorten ensimmäisen yhdenvertaisuusohjelman laatimisen. Gurmann on osaaja myös uskonto- ja kulttuuridialogissa.

Iida Yliannala
Iida on pitkän linjan järjestöaktiivi ja maailmanparantaja. Kokemusta Iida on kartuttanut niin koulun penkillä kasvatustieteiden parissa kuin erilaisissa ihmisoikeus- ja nuorisojärjestöissä sekä työntekijänä että luottamustoimijana. Hän johti nuorten osallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen keskittyvää Väestöliiton nuorisotyöryhmää sen alkuvuosien ajan. Iidan sydäntä lähellä on erityisesti osallisuus, inkluusio sekä LGBT+-nuoret.