Hyppää sisältöön

Tiedote liittohallituksen kokouksesta 2/2024

Liittohallituksen vuoden toisessa kokouksessa 24.2.2024 hallitus keskusteli esimerkiksi tulevista tapahtumista ja piiritoiminnasta.

Kevään tapahtumat

Aktiivipäivät järjestetään 12.-14.4. Vaasassa. Tapahtuman ilmoittautuminen on auki 14.2.-10.3. Hallitus päätti kokouksessaan tapahtuman budjetista. Aktiivipäivien ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Keväällä 2024 järjestetään osana Erasmus+ hanketta uudenlainen tapahtuma, vaikuttajasimulaatio. Hallitus keskusteli aiheesta ja teki päätöksen tapahtuman järjestämiseen liittyvästä sopimuksesta. Vaikuttajasimulaatiosta on tulossa lisätietoja myöhemmin. 

Piiritoiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin

Hallitus kävi läpi piiriyhdistysten tilannekatsauksen ja piiritoimijakoulutuksen palautteen. 17.2.2024 järjestetty piiritoimijakoulutus keräsi yhteen lähes parikymmentä paikallisen tason toimijaa. Viikonloppu sujui kouluttautuessa ja alkanutta vuotta suunnitellessa. 

Hallitus päätti vuoden 2024 piiriavustukseksi muille piireille 200€ ja Lapin piirille 300€. Avustusta voi hakea olemalla yhteydessä pääsihteeriin.

Avustuspäätökset

Nuva ry. on hakenut syksyllä 2023 Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) myöntämää nuorisojärjestöjen yleisavustusta 242 000€. OKM on 12.2. tehnyt päätöksen myöntää Nuva ry:lle 241 100€. Lisäksi Nuva ry on hakenut rahoitusta Kohti nuorten hyvinvointialueita -hankkeen viimeiselle vuodelle. 

Nuva ry:lle on myönnetty vuodelle 2024 myös Eurooppatiedotusrahoitus 18 000€ sekä Pohjoisen kulttuuripisteen hankerahoitus 16 960€.

Hallitus päätti valtuuttaa pääsihteerin luomaan reaalitalousarvion, jossa huomioidaan saadut hankerahoitukset. 

Liikenneturvan jäsenyys

Liikenneturva toimii kevään aktiivipäivien pääyhteistyökumppanina. Liikenneturva on ehdottanut Nuva ry:lle heidän jäsenyyttään jatkuvan yhteistyön takaamiseksi sekä nuorten liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Hallitus päätti hakea liikenneturvan jäsenyyttä. 

Liiton toimitilat 

Hallitus hyväksyi Kuntatalon tarjouksen uusista toimitiloista ja valtuutti pääsihteerin irtisanomaan nykyisen vuokrasopimus OSS-järjestöpalveluiden kanssa sekä valmistelemaan toimiston muutto 6kk irtisanomisajan päättyessä. 

Lisätietoja

Markus Koski
Puheenjohtaja
+358 44 777 0561
markus.koski@nuva.fi