Hyppää sisältöön

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n ensi vuoden johto valittiin

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n 26. varsinainen liittokokous järjestettiin tänä viikonloppuna 18.–19.11.2023 Hämeenlinnassa. Kokoukseen osallistui lähes sata nuorta vaikuttajaa eri puolilta Suomea. Liittokokouksessa tehtiin linjauksia tulevan vuoden toiminnasta sekä valittiin vuoden 2024 puheenjohtajisto ja muu liittohallitus.

Vuoden 2024 puheenjohtajaksi kokouksessa valittiin Markus Koski. Koski on 18-vuotias lukiolainen ja entinen Nokian nuorisovaltuuston puheenjohtaja Nokialta Pirkanmaalta.

Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia, ja olen vahvasti sitoutunut edistämään nuorten äänen kuulumista ja puolustamaan nuorisovaltuustojen oikeuksia tulevana vuonna. Nuorisovaltuustoilla ja kaikilla nuorilla tulee olla ääni päätöksenteossa. Nyt tehtävät päätökset vaikuttavat väistämättä nuoriin jo nyt ja tulevaisuudessa,vastavalittu puheenjohtaja kommentoi.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Eino Koskinen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Petra Varjus. Puheenjohtajiston lisäksi liittohallituksen jäseniksi valittiin Kerttu Kajander, Helmi Rantanen, Vilja Vänskä ja Roger Penter.

Liittokokous antoi myös julkilausuman, jossa vaaditaan hyvinvointivaltion turvaavan jokaiselle mahdollisuuden tulla parhaaksi versioksi itsestään.

Suomi voi tulevaisuudessa yhtä hyvin kuin nuoret tänä päivänä. Eli heikolta näyttää, ellei suuntaa saada muutettua. Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden takaamiseksi meidän on varmistettava, että nuoret voivat hyvin ja tuntevat osallisuutta arjessaan, toteaa vuoden 2024 puheenjohtaja Markus Koski.

Lue kokouksen julkilausuma: 

XXVI Liittokokouksen julkilausuma: Hyvinvointivaltion on turvattava jokaiselle mahdollisuus tulla parhaaksi versioksi itsestään

Liittokokouksessa palkittiin myös vuoden parhaat toimijat. Lue tiedote vuoden parhaista verkkosivuiltamme.

Lisätietoja

Vuoden 2024 puheenjohtaja Markus Koski, markus.koski@nuva.fi puh. 045 105 2152

Pääsihteeri Miisa Tervala, miisa.tervala@nuva.fi, puh. 044 331 1194

Lisätietoja

Markus Koski
Puheenjohtaja
+358 44 777 0561
markus.koski@nuva.fi

Miisa Tervala
Pääsihteeri
+358 44 331 1194
miisa.tervala@nuva.fi