Hyppää sisältöön

Aktiivipäivien säännöt

Ilmoittautumalla Aktiivipäiville, hyväksyt tapahtuman säännöt.

 1. Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien antamia ohjeita, tapahtuman sääntöjä, Nuva ry:n yhdenvertaisuusperiaatteita ja -suunnitelmaa sekä turvallisemman tilan periaatteita koko tapahtuman ajan. 
 2. Tapahtumalla emme taputa. Taputtamisen sijaan käytämme viittomaheilutusta.
 3. Tapahtuman osallistujilla on vahingonkorvauslainsäädännön mukainen korvausvelvoite tapahtumassa aiheuttamistaan vahingoista. Osallistujat huolehtivat itse mahdollisista henkilövakuutuksista.
 4. Tapahtumassa kunnioitamme toisten omaisuutta. Muiden tavaroihin ei kosketa ilman lupaa. Tapahtumakoulun tavaroita ei saa siirtää ilman järjestäjien lupaa.
 5. Tutustu huolella majoitusluokassasi oleviin toimintaohjeisiin, poistumiskarttoihin ja toimintaohjeisiin tulipalon tai muun poikkeustilanteen varalta.
 6. Majoitusluokkaa et saa vaihtaa ilman järjestäjien erikseen antamaa lupaa ja painavaa syytä.
 7. Tapahtuma on täysin päihteetön. Jos käytät mitään päihteitä, sinut lähetetään heti pois tapahtumalta omakustanteisesti. Ilmoitamme päihteiden käytöstä alaikäisen huoltajalle. Myös energiajuomat ovat kiellettyjä.
 8. Kerro järjestäjille, jos sinulla on sairauskohtauksiin altistava sairaus (esimerkiksi epilepsia, diabetes, paniikkihäiriö), jotta järjestäjät osaavat varautua asiaan ennakolta. Kerro järjestäjille, jos tarvitset jotain erityisjärjestelyjä, jotta voit osallistua tapahtumaan.
 9. Majoitusluokissa on hiljaisuus kello 23.00 – 07.00, jolloin majoitusluokissa ainoastaan nukutaan.
 10. Koulun yleiset tilat sekä järjestäjien osoittamat illanviettotilat hiljenevät täysin kello 00.00 – 7.00 väliseksi ajaksi.
 11. Kun poistut koululta ja saavut takaisin, ilmoittaudu tapahtuman info-pisteellä. Kerro mihin menet ja milloin tulet takaisin.
 12. Kello 22.00 – 07.00 et saa poistua tapahtumakoululta. Jos poistut aiemmin, sinun on tultava takaisin kello 21.00 mennessä.
 13. Tupakointi ja tupakkatuotteiden käyttö sekä avotulen teko on kiellettyä tapahtuma-alueella. Tapahtuma-aluetta on myös tapahtumakoulun piha-alue.
 14. Jokainen tapahtuman osallistuja vastaa omalta osaltaan tapahtuman tilojen (majoitus-, koulutus-, ruokailu- ja muut tilat) siisteydestä. Jokainen osallistuja siivoaa omat roskansa.
 15. Osallistujat jättävät ulkojalkineet niille osoitettuun paikkaan.
 16. Jokaisella täytyy olla oma patja, joka on maksimissaan 20 cm korkea. Suuret ilmapatjat tai kaverin kanssa jaetut patjat eivät ole sallittuja. Jos tarvitsen patjan kanssa erityisjärjestelyjä, ole yhteydessä järjestösuunnittelijaan ennen tapahtumaa.
 17. Kuva-, ääni- ja videomateriaalin tallentaminen, julkaisu ja suoratoisto on sallittua vain niissä esiintyvien henkilöiden luvalla. Kuviin tai julkaisuihin ei saa merkitä tarkkaa paikkaa tai muita sijainti- tai tunnistetietoja turvallisuussyistä.
 18. Jos osallistuja ei noudata sääntöjä tai järjestäjien ohjeita, hän voi saada huomautuksen tai hänet voidaan poistaa tapahtumalta omakustanteisesti. Lisäksi Nuva ry. voi määrätä osallistujille porttikiellon myös tuleviin tapahtumiin määräaikaisesti tai pysyvästi. Osallistujan poistamisesta päättävät liiton toimihenkilöt.